Rukometaši Leotara počeli pripreme za novu sezonu: Svježa krv za dodatni iskorak | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometaši Leotara počeli pripreme za novu sezonu: Svježa krv za dodatni iskorak

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.07.2022.

Nastupima minule sezone u Premijer ligi rukometaši Leotara podigli su dosta visoko ljestvicu sami sebi, pa je misija da u novoj prvenstvenoj trci nastave započeto i, ako bude moguće, naprave koračić naprijed.

Trebinjci su juče počeli pripreme za novu sezonu, a prozivku je umjesto Darka Tavrića obavio njegov prvi saradnik Dragiša Koraćević. Strateg Leotara dobio je nekoliko dana produženog odmora pošto je postao otac, pa će uvodna testiranja i nekoliko treninga odraditi Koraćević.

- Vjerujem da su se momci dobro odmorili, ali i da su ispoštovali plan i program koji su dobili i da imaju dobru podlogu za dalji rad. Nismo u klubu pričali o poziciji koja bi nas zadovoljila, ali je jasno da očekujemo mjesto u gornjem dijelu tabele. Prošle sezone smo bili peti, a u novoj želimo da nastavimo napredak ekipe i kluba i da iz godine u godinu budemo bolji. Takođe, opredjeljenje je već duži period da što više mladih iz naše škole dobije šansu i da preuzmu značajnije uloge u prvom timu - rekao je Koraćević.

Leotar će u novu sezonu ući sa suštinski sličnim, ali opet dosta izmijenjenim sastavom. Doskorašnji nosioci igre Nikola Ivanović i Vladimir Tomić više nisu na “Bregovima”, a njihova mjesta popuniće Nemanja Marsenić, Nemanja Dimitrijević i Đorđo Racković. Prva dvojica imaju dosta više iskustva, dok se mladi Racković probio do elite zahvaljujući sjajnim partijama u dresu prvoligaša Višegrada.

- Željeli smo da osvježimo ekipu, a da u isto vrijeme zadržimo okosnicu i nadam se da smo uspjeli. Sigurno će donijeti novu energiju i uz pomoć onih koji su dugo vremena tu treba da se što prije uklope u sistem kako bismo mogli da radimo na unapređivanju igre - naglasio je Koraćević.

Poslije nekoliko dana testiranja uslijediće pravi treninzi i žestok tempo rada, a prva kontrolna tačka je 10. avgusta, kada će biti odigrana prva prijateljska utakmica. Potom će uslijediti još tri ili četiri meča do 3. septembra, kada će Leotar u polufinalu Kupa Republike Srpske snage odmjeriti sa aktuelnim šampionom Borcem.

- Liga počinje 10. septembra i očekujem da do tada budemo maksimalno spremni - zaključio je Koraćević.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: