Memorijalni turnir "Ljubinko Akšam" okupio mlade fudbalere regiona | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Memorijalni turnir "Ljubinko Akšam" okupio mlade fudbalere regiona

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.09.2022.

Na stadionu "Police"danas je počeo 14. memorijalni turnir "Ljubinko Akšam", koji se održava u znak sjećanja na tragično nastradalog fudbalera.

Ove godine na turniru učestvuju: HŠK „Zrinjski“, NK „Široki Brijeg“, FK „Hercegovac“, FK "Budućnost Krušik" Valjevo, KF „Leostars“ i domaćin turnira FK „Leotar“.

Turnir se igra za dječake rođene 2010. i 2011. godine, a za najbolje ekipe i pojedince obezbijeđene su i prikladne nagrade.

Otvarajući turnir, Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Grada Trebinja je poručila mladim fudbalerima da budu dobri ljudi i da igraju fer-plej.

„Poruka svima nama je da čuvamo ovu mladost. Nije važna utakmica, promašaj, koliko je važan jedan život, posebno ako je mlad. Naš Ljubinko je volio ovaj teren, ovaj grad voli Ljubinka. Želim posebno da pozdravim Ljubinkovu majku i sestru koje dolaze na ovaj teren i čuvaju vas svojim dolaskom“, istakla je Skočajić.

 

Ljubinko Akšam je nastradao od udara groma na terenu kluba kojeg je najviše volio, a ovaj turnir je način da se uspomena na njega i njegov talenat prenosi na generacije budućih fudbalera.

Organizator turnira je Omladinska škola FK “Leotar“, a pokrovitelj Grad Trebinje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: