Prva ''Biciklijada'' u Gacku u organizaciji Škole sporta ''Spartakus'' Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Prva ''Biciklijada'' u Gacku u organizaciji Škole sporta ''Spartakus'' Gacko

Izvor: Radio Gacko | Datum:02.11.2022.

Cilj je bio da djeca koja znaju voziti bicikl prolaze postavljen poligon sa preprekama, a djeca koja ne znaju voziti da uče tehnike potrebne za savladavanje same vožnje“, rekla je za Radio Gacko Nada Jovović, trener u školi i profesionalni pedagog.

Jovović ističe da samim tim što kod djece razvijaju svijest o upotrebi bicikla kao prevoznog sredstva koji ne zagađuje vazduh, razvijaju i još jedan zanimljiv vid fizičke aktivnosti.

Uz pomoć i podršku djeca su prošla postavljene poligone. Savladali tehnike vožnje, bili spretni i oprezni ističu u školi.

Dodaju i da je najvažnije što su boravili u prirodi, vrijeme proveli u druženju, nasmijani. Naučili da je vožnjabicikla višestruko korisna: ne zagađuje vazduh, jača fizičko i čuva mentalno zdravlje.

Sa „Biciklijade“ poručuju – „Srećan možeš biti svijete, ako je srećno i zdravo svako dijete“.

U Školi sporta „Spartakus“ ističu da su uz pomoć roditelj, prilikom realizacije, uspjeli usrećiti djecu i zadovoljiti njihovi potrebu za pripadanjem, druženjem i pokretom.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: