Leotarovi klinci u regionalnoj košarkaškoj ligi | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Leotarovi klinci u regionalnoj košarkaškoj ligi

Izvor: radio Trebinje | Datum:02.11.2022.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, ovog vikenda ponovo kreće Međunarodna mini basket liga u kojoj će nastupiti mladi košarkaši iz četiri bivše jugoslovenske republike a među njima i mladi košarkaši Leotara.

Ekipe, sastavljene od košarkaša godišta 2009. i 2010. podijeljene su u dvije grupe „sjever“ i „jug“ a svoje znanje i umjeće pokazaće 12 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Herecegovine!

Leotar će se takmičiti u grupi „jug“ zajedno sa ekipama „Budućnosti“ iz Podgorice, „Mornara“ iz Bara, „Splita“ sarajevskog „Koša“ i „Dubrovnika“.

U grupi „sjever“ takmiče se „Cedevita Olimpija“ i Košarkaški klub „Janče“ Ljubljana, „Kvarner“ iz Rijeke, „Cedevita“, „Zadar“ i „Dinamo“, svi iz republike Hrvatske.

Međunarodna košarkaška liga je zamišljena da se odvija jednokružno, svako sa svakim, na tri turnira u tri različita grada a prvi turnir se igra u Podgorici.

U prvom kolu pioniri Leotara, osvajači bronzane medalje na Prvenstvu RS igraće protiv ekipe Splita a dan kasnije protivnik će im biti Košarkaški klub „Koš“ iz Sarajeva.

Drugi turnir igra se u Splitu u decembru a treći u Dubrovniku, u januaru 2023.godine. Završnica, ili plej of, biće održan u Sarajevu u sklopu 6-to aprilskog turnira od 31. marta do 2. aprila 2023. godine gdje će se sastati ekipe iz grupa sjever i jug.

Kako u Košarkaškom klubu Leotar saznajemo, ovaj sportski kolektiv će učiniti sve da dječacima u potpunosti obezbjedi sve troškove nastupa u ovom prestižnom takmičenju.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: