Leotar opravdao visok plasman na tabeli -prvi poraz Hercegovine u Nevesinju nakon tri godine | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Leotar opravdao visok plasman na tabeli -prvi poraz Hercegovine u Nevesinju nakon tri godine

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:20.11.2022.

Rukometaši Hercegovine prvi put poslije tri godine napustili su poraženi Sportsku dvoranu „Nevesinjka“. Impresivna serija Nevesinjaca na domaćem terenu završena je u hercegovačkom derbiju u 10. kolu Premijer lige BiH. Bodove iz Nevesinja nosi Leotar nakon bolje igre u drugom poluvremenu.

Prvi dio susreta protekao je u rezulatskoj klackalici. Serijom 3:0 u posljednja dva minuta Trebinjci odlaze na odmor sa golom prednosti.

Leotar je mnogo bolje otvorio drugi dio susreta i već u 41. minutu na semaforu je stajalo 18:24. Najveću prednost od osam golova Trebinjci su imali u 50. minutu. Hercegovina se ni tada nije predavala. Riješeni da pred ispunjenom dvoranom do kraja odigraju u borbenom duhu Nevesinjci su uspjeli da prepolove prednost rivala, ali ne i da naprave veliki preokret.

Leotar je opravdao visok plasman na tabeli i nagovijestio da bi naredne sezone mogao igrati evropske utakmice. Hercegovini prestoji borba za očuvanje premijerligaškog statusa, ali je najvažnije što je već poslije deset kola rukometna popularnost u Nevesinju podignuta na maksimum. Atmosferu iz posljednjih nekoliko utakmica u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ priželjkuju i mnogo veće rukometne ekipe iz regiona.

U narednom kolu Nevesinjci putuju u Bugojno.

HERCEGOVINA – LEOTAR 31:36 (13:14)

Sudije: Dejan Berjan (I. Sarajevo), Goran Ilić (Doboj). Gledalaca: 500. Sedmerci: Hercegovina 6(5), Leotar 7(7). Isključenja: Hercegivina (6 min), Leotar (16 min).

HERCEGOVINA: Ivanović (3), Šarenac, Čabrilo (2), Dragović (10), Vujadinović, Vučić, Zečević (3), Cvijanović, Hadrović, Zlatić (1), Bratić, Kovač, Karanović (2), Tomić (8), Bešić, Raznatović (2).

LEOTAR: Savović, Veraja, Arizanović, Parežanin (2), Milojević (4), Ninković, Knežević, Ratković (1), Todorov, Babić (4), Smajilbegović (1), Dimitrijević (10), Racković, Uljarević (1), Stanković (13).


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: