Zaigrali mladi vaterpolisti iz Trebinja i Herceg Novog | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Zaigrali mladi vaterpolisti iz Trebinja i Herceg Novog

Izvor: radio Trebinje | Datum:09.12.2022.

Utakmicom između mladih vaterpolista trebinjskog „Leotara“ i „Jadrana“ iz Herceg Novog danas je, na zatvorenom bazenu na Banjama, počeo regionalni turnir za djecu uzrasta 2011. godište i mlađe, na kome učestvuje 12 ekipa iz RS, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da, što se tiče rada zatvorenog bazena i obnavljanja vaterpola u Trebinju, se ostvaruju svi zacrtani ciljevi, te da je veliko zadovoljstvo što se, po prvi put u Trebinju sastaju vaterpolisti iz dva susjedna grada.

„Nastavili smo sve što je započeto otvaranjem ovog objekta. Preko hiljadu djece iz našeg grada besplatno trenira ili koristi bazen. Zahvaljujem se se, kako ekipi 'Jadran' i reprezentacijama Crne Gore i Srbije od kojih smo imali podršku, tako i svim ekipama koje su došle na turnir u Trebinje. Pozvao bih ih da nam ukažu i na nedostatke, ukoliko ih uoče, za dobrobit svih“ istakao je Ćurić.

Miloš Mračević, direktor Vaterpolo kluba „Jadran“ iz Herceg Novog je rekao da mu je izuzetno drago da se ideja predstavljena prije mjesec dana počela realizovati.

„Ovo je sjajan turnir koji okuplja mlade vaterpoliste iz regiona i posebno je zadovoljstvo što učestvuje i ekipa domaćina. Naša djeca će po prvi put u istoriji odigrati vaterpolo utakmicu sa Trebinjcima u njihovom gradu“ istakao je on.

Mračević je dodao da je ubjeđen da će se igrati  dobar vaterpolo, sve ekipe naučiti nešto jedna od druge i stvoriti nova sportska prijateljstva.

„Želim da ovo u Trebinju postane tradicija, da se organizjue što više ovakvih turnira. Jako je važno da su ljudi i iz gradske uprave i 'Bazena' voljni da rade na prosperitetu ovog, ali i drugih sportova“, zaključio je on.

 

Bojan Okuka, direktor „Bazena„ Trebinje je podsjetio da je ovo momenat koji će ostati zabilježen u novijoj istoriji, jer se po prvi put na trebinjskom bazenu sastaju mladi vaterpolisti iz Trebinja i Herceg Novog.

On je pozvao Trebinjce da dođu na ovaj novoizgrađeni objekat i podrže svoj klub.

Dolaskom u Trebinje, na novi zatvoreni bazen,  oduševljeni su i mladi vaterpolisti. Kažu boriće se korektno, ali neka bolji pobjedi.

„Poznajem dosta ekipa, očekujem dobar plasman. U Trebinju nam je odlično, primili su nas domaćinski“, navodi Matija Subotić iz  hercegnovskog „Jadrana“.

Istog mišljenja je i mladi vaterpolista Damjan Vukmirović iz Podgorice koji očekuje da „Budućnost“ bude među najboljima na turniru.

„Lijepo je ovdje, a došli smo da vidimo 'đe smo i što smo' što se tiče našeg kvaliteta“ kaže on.

Organizatori Vaterpolo turnira „Olimpijske nade“ su: Grad Trebinje, Javna ustanova "Bazeni" Trebinje i Plivački vaterpolo klub „Jadran“ Herceg Novi.

Turnir se završava u nedjelju, a ulaz na sve utakmice je besplatan.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: