PVK ''Jadran'' pobjednik vaterpolo turnira u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

PVK ''Jadran'' pobjednik vaterpolo turnira u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.12.2022.

Na zatvorenom olimpijskom bazenu finalnom utakmicom u kojoj je PVK "Jadran" iz Herceg Novog rezultatom 14:3 pobijedio VK "Primorac" iz Kotora, završen je trodnevni vaterpolo turnir "Olimpijske nade". Treće mjesto osvojio je PVK "Budva", koji je rezultatom 7:3 bio bolji od VK "KPK" sa Korčule.

Direktor PVK "Jadran" iz Herceg Novog Miloš Mračević je dvostruko zadovoljan i srećan jer su mali vaterpolisti iz 12 klubova uživali u trodnevnom turniru sa odigranih 36 utakmica.

"Ja sam siguran da su pored medalja i odličja stekli jedno novo sportsko iskustvo i stekli prijateljstva. Isto tako vidjeli su jednu novu vaterpolo destinaciju i da smo svi zajedno imali priliku da uživamo u vaterpolu. Zahvaljujem se svim ekipama na fer i sportskoj borbi. Hvala JU 'Bazeni', Gradu Trebinje što smo napravili jedan važan korak za vaterpolo u Trebinju. Čestitam ekipi 'Leotara' koji su dostojno branili boje kluba i grada sa željom da krenu nakon ovog turnira budu još posvećeniji vaterpolu jer ovaj sport u Trebinju ima veliki potencijal. U nama su pronašli pravog prijatelja i u budućnosti će naši klubovi još više da sarađuju. Čestitam i svojim momcima i trenerima u klubu što su tokom turnira bili dominantni, apsolutni pobjednici i na taj način na turniru su najviše pokazali", jasan je Mračević.

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković je naglasio da je izuzetno zadovoljstvo bilo što je Trebinje bio domaćin turnira "Olimpijske nade".

"Nama je ovo dobar pokazatelj da Trebinje može odgovoriti ovakvom zadatku i mi u narednom periodu očekujemo da ćemo imati jače turnire i u seniorskoj kategoriji. Trebinje postaje prepoznatljivo i po vodenim sportovima, a nama je je ovaj turnir važan da se što više razvija i naš vaterpolo klub. Isto tako bitna nam je i saradnja sa komšijskim VK 'Jadran' iz Herceg Novog kao i sa ostalim klubovima iz regiona jer možemo dosta učiti od njih ne samo vezano za  takmičarski dio već i organizacioni dio. Sve su to prestižni klubovi ne samo u regionu već i u Evropi", rekao je Bošković.

Najbolji golman turnira je Ognjen Popović VPK "Akvatik verde" iz Podgorice. Najbolji strijelac sa 28 golova je Andrija Subotić PVK "Jadran" iz Herceg Novog. Najbolji igrač je Aleksa Ivović PVK "Jadran" iz Herceg Novog.

Ekipa VK "Leotar" igrala je van konkurencije kao i VK "Radnički" iz Kragujevca jer je ovaj turnir bio za ekipe iz Crne Gore i Hrvatske.

Nakon odigranog turnira trener Nikola Lješković je istakao da je prezadovoljan rezultatom  jer je njegovim momcima ovo prvo takmičenje.

"U grupi smo osvojili četvrto mjesto sa dvije pobjede i tri poraza, a nakon toga smo pobijedili i Radnički. Sve je to mnogo bolje nego što smo očekivali i što smo se nadali. Mi smo osnovani prije godinu dana i VK 'Jadran' nam je maksimalno izašao u susret što se tiče trenerskog kadra, njihove pomoći da budemo u njihovom sistemu takmičenja za mlađe kategorije što bi nama mnogo značilo jer bi tu sticali mnoga iskustva, igrači bi jačali i mogli bi igrati neki veći nivo nego što je sada" rekao je Lješković.

Organizatori turnira su bili Grad Trebinje, Javna ustanova „Bazeni“ Trebinje i Plivački vaterpolo klub „Jadran“ Herceg Novi.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: