Osmomartovski turnir okupio rukometašice iz regiona - Trebinjkama drugo mjesto | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Osmomartovski turnir okupio rukometašice iz regiona - Trebinjkama drugo mjesto

Izvor: radio Trebinje | Datum:06.03.2023.

Pobjednik 15. "Međunarodnog turnira Trebinje 8. mart" je ŽRK "Trebjesa" iz Nikšića koja je u finalu pobijedila ŽRK "Leotar" 22:8.

U borbi za treće mjesto ŽRK "Mojkovac" pobijedio je ŽRK "Hercegovina" iz Nevesinja 25:20, a peto mjesto osvojio je ŽRK "Zrinjski" iz Mostara pobjedom nad svojim sugrađankama ŽRK "Lokomotiva" 19:11.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa podijeljenih u dvije grupe.

Rezultati grupe A: ŽRK "Leotar" - ŽRK "Mojkovac" 14:14. Ekipa "Mojkovca" je bila bolja od "Zrinjskog" 18:13, a "Leotar" je bio bolji od "Zrinjskog" 22:14.

Na osnovu bolje gol razlike prvak grupe je ekipa iz Trebinja, na drugom mjestu je ekipa iz Mojkovca, a trećeplasirana je bila ekipa iz Mostara.

U grupi B postignuti su ovi rezultati: ŽRK "Trebjesa" je pobijedila ŽRK "Hercegovina" 34:17, ŽRK "Hercegovina" je pobijedila ŽRK "Lokomotiva" 30:17, a ŽRK "Trebjesa" je slavila nad ŽRK "Lokomotiva" 30:9. U ovoj grupi prvo mjesto osvojila je ekipa iz Nikšića, druga je ekipa iz Nevesinja, a treća ekipa iz Mostara.

Za MVP igrača turnira proglašena je Jana Musić iz ŽRK "Leotar", najefikasniji igrač turnira bila je Lana Terzić iz ŽRK "Hercegovina". Za najboljeg golmana proglašena je Mia Krgović iz ŽRK "Mojkovac", a za najboljeg igrača turnira proglašena je Anđelina OrbovIć iz ŽRK "Trebjesa".

U revijalnom dijelu turnira nastupile su najmlađi članovi ŽRK "Leotar" i ŽRK "Zrinjski" iz Mostara.

Na turniru je viđen lijep rukomet i pokazane su izuzetne vještine mladih rukometašica na radost i uživanje publike koja je aplauzima ispratila svaku utakmicu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: