Dejan Žerajić i Miluša Bošković najbrži do vrha Leotara | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Dejan Žerajić i Miluša Bošković najbrži do vrha Leotara

Izvor: radio Trebinje | Datum:25.03.2023.

Dejan Žerajić i  Miluša Bošković pobjednici su osme „Trebinje vertikal - trke u kamenu“, koja je danas održana u Trebinju.

Takmičari su imali zadatak da istrče od Arslanagića mosta na Trebišnjici do vrha planine Leotar.

Dejan Žerajić je rekao da se na Leotar popeo za 46 minuta i 37 sekundi, te da je ovo treći put da se takmiči u ovoj trci. 

„Za ovakve trke se pripremam tako što prilagodim trening terenu na kome će biti održana trka. Sada se pripremam za Evropsko prvenstvo na Prokletijama u ultra trčanju“, dodao je Žerajić.

Miluša Bošković kaže da peti put učestvuje u ovoj trci i peti put pobjeđuje.

„Sve je proteklo u najboljem redu. Trka je označena, mapirana i organizovana na visokom nivo. Moje učešće ovoga puta bilo je humanitarnog karaktera, a novac od nagrade doniraću za pomoć u liječenju djevojčice Magdalene Vlaški iz Trnova. Iskoristila bih priliku da pozovem sve građane BiH da pozovu humanitarni broj 1412 i doniraju jednu KM za liječenje Miloša Božovića“, navela je Bošković.

Predsjednik Planinarskog društva „Vučji zub“ Igor Škero izrazio je zadovoljstvo današnjom trkom i rekao da je u njoj učestvovalo oko 250 takmičara iz regiona.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Neven Cicović, a treće Nemanja Ristović. 

U ženskoj konkurenciji druga do vrha Leotara stigla je Sandra Ganglof iz Francuske, a treća Marija Kostić.

Među najstarijim takmičarima danas bila je šezdesetčetvorogodišnja Nada Ilić, koja se takmičila u kategoriji starijih od 50 godina. 

„Staza jeste teška, ali uz veliku volju može se postići“, kaže Ilić.

Organizator trke je Planinarsko društvo „Vučji zub“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: