Leotar dočekao lidera prvenstva | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Leotar dočekao lidera prvenstva

Izvor: Herceg TV | Datum:02.04.2023.

U 10. kolu Prve lige Republike Srpske ŽRK Leotar je na svom parketu ugostio lidera prvenstva ekipu Banjalučkog Borca 2.


Utakmica sama po sebi nije nosila takmičarsku neizvjesnost u pogledu konačnog rezultata s obzirom da je Borac 2 nastupio u punom sastavu, a Leotar je bio oslabljen za povrijeđene igračice  Maju Šišić i Mariju Bujaković, kao i za prvog golgetera ekipe Sofiju Kojović koja izdržava kaznu od jedne utakmice neigranja zbog plavog kartona iz prethodnog susreta. 


Prvih desetak minuta utakmice  proteklo je u odmjeravanju snaga i Leotar je uspijevao da održi rezultatski priključak da bi nakon toga Borac sa četiri vezana pogotka stekao značajnu prednost. Poluvrijeme je glasilo 18:8 za Borac. 

U drugom poluvremenu domaća ekipa je promjenom napada i prelaskom na igru sa dva pivota uspjela da uspostavi igračku ravnotežu na terenu i da u 41. minuti smanji zaostatak na 16:23. Leotar je do kraja utakmice nastavio da igra brzo i angažovano nakon što se oslobodio treme i prevelikog respekta sa kojim je ušao u meč. Konačna pobjeda Borca od visokih 37:23 je u potpunosti zaslužena ali je potrebno istaći da s obzirom na svoju mladost i neiskustvo Leotar niti jednog trenutka nije osramotio, čak šta više iskazani trud i borbenost djevojaka publika je na kraju utakmice nagradila aplauzom.
Za Leotar su nastupile:
Ksenija Kojović (8 odbrana), Milica Zubac, Adrijana IIlić, Milana Šupljeglav 1, MIA Spaić 8(6), Petra Brkan 1, Lana Ambulija, Ivana Spaić (2 odbrane), Jana Musić 3, Katarina Špec (3 odbrane), Tanja Ratković 3, Ivana Bujaković, Matea Račić 5, Nevena Vukoje 2,
Treneri: Boris Vuletić, Zdravko Komnenović.
U sledećem kolu Leotar će biti slobodan.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: