Kapiten Leotara Đoko Milović vjeruje u opstanak: Pobjeda nad 'Željom' samo korak ka cilju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Kapiten Leotara Đoko Milović vjeruje u opstanak: Pobjeda nad 'Željom' samo korak ka cilju

Izvor: Glas Srpske | Datum:06.04.2023.

Kapiten Leotara Đoko Milović vjeruje da Trebinjci mogu da obezbijede opstanak u Premijer ligi i da će im tri boda osvojena u duelu protiv Željezničara mnogo značiti na tom putu.


 
Milović je u 24. kolu predvodio tim sa “Polica” na putu ka pobjedi i bio je to prvi trijumf Leotara nad Željezničarem poslije nepunih 11 godina. Posljednji put to se desilo u posljednjem 30. kolu sezone 2011/12, kada su 23. maja 2012. godine savladali Sarajlije sa 2:1. Trebinjci su tom pobjedom u posljednjih 90 minuta obezbijedili opstanak, što nije mnogo uticalo na slavlje tima sa “Grbavice”, koji je još ranije obezbijedio titulu. Interesantno je da je i tada akter bio Milović, koji je kao 20-godišnjak krčio put ka afirmaciji.

- Sjećam se važnosti te utakmice, jer je ona bila baš biti ili ne biti. Pobjedom smo obezbjeđivali opstanak, a svaki drugi rezultat je bio put ka ambisu. Tada smo uspjeli, a evo i sada mada ovaj meč nije bio od presudne važnosti. Do kraja prvenstva ima još devet utakmica i čak 27 bodova u igri, ali je sigurno da će nam trijumf nad Sarajlijama mnogo pomoći da ostvarimo prvenstveni cilj u ovoj sezoni - naglasio je Milović, koji je osim Leotara branio boje bijeljinskog Radnika, GOŠK-a iz Gabele, Olimpika i Rudar Prijedora.

Na “Police” se vratio u julu 2021. godine i kaže da je kod kuće, ipak,  najljepše.

- Rođen sam u Trebinju i sigurno je da najljepši osjećaj predstavljati svoj matični klub i svoj grad. Imamo ove godine dobru ekipu i vjerujem da možemo doći do opstanka, a onda naredne sezone napraviti i iskorak više - nastavio je Milović.

Ova sezona nije baš dobro počela za Trebinjce, ali su dolaskom Marka Maksimovića na čelo stručnog štaba počeli da se nižu bolji rezultati i krči put ka opstanku.

-  Iako mlad stručnjak Maksimović nas je dobro posložio. Uveo je čvrst sistem igre i borbu za svaku loptu bez pardona. Veoma brzo smo to prihvatili i što je još važnije to je počelo da daje rezultate. I u gradu se stvorila pozitivan atmosfera oko Leotara i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama svih ljudi u klubu, ali i naših brojnih pristalica uspjeti da izguramo ovo prvenstvo onako kako je zamišljeno. A, borba za opstanak čini se nikada nije bila zanimljivija i biće grčevita do posljednjeg kola, jer se čak šest ekipa iz donjeg dijela tabele nalazi u samo tri boda. Zato je važan svaki bod, svaki pozitivan rezultat - dodao je Milović.

Oslabljeni na Velež

U narednom, 25. kolu Leotar u subotu od 16 časova gostuje na stadionu “Rođeni” u Mostaru, gdje će igrati protiv Veleža. Četa Marka Maksimovića biće oslabljena na ovom susretu, jer čak četvorica fudbalera, uključujući i kapitena Đoku Milovića neće moći igrati zbog žuti kartona. Na prinudnu pauzu moraju još: Haris Handžić, Darko Đajić i Marko Čubrilo.

- Imamo adekvatne zamjene na svom pozicijama i vjerujem u povoljan rezultat. Za nas bi i bod bio veliki, a vjerujem da možemo doći do njega, jer su Mostarci umorni od sinoćne utakmice u polufinalu Kupa BiH - naglasio je Milović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: