FK „Mladost“ Gacko: Jesen iz ugla statistike | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

FK „Mladost“ Gacko: Jesen iz ugla statistike

Izvor: gacko-rs.info | Foto: gacko-rs.info | Datum:26.12.2016.

Iza fudbalera Mladosti iz Gacka nalazi se još jedna polusezona, od kada se takmiče u Drugoj ligi RS, grupa „Istok“. Ušli su u novi šampionat sa željom da zauzmu mjesto u gornjem dijelu tabele, ali u konačnom ishodu nakon završetka jesenje sezone, zauzeli su 10. mjesto.

Igrači se nalaze na odmoru, a Uprava i stručni štab će izvršiti analizu jesenjeg učinka svakog igrača pojedinačno i prema tome se odrediti na koga će računati za nastavak prvenstva u proljetnom dijelu, jer deseto mjesto, ističu u klubu, nije za opuštanje. U toku zimske pauze, morali bi se prevazići mnogi problemi koji su rezultirali slabim učinkom od očekivanog, kako finansijske prirode tako i nediscipline.

Fudbaleri Mladosti su nakon 15 odigranih utakmica na kraju prvenstva osvojili 21 bod, i ostvarili sedam pobjeda i osam poraza bez neriješenog rezultata. Na gostovanjima, fudbaleri Mladosti su izgubili sedam utakmica, dok su jednom bili bolji od domaćina, uz gol razliku 26 primljenih i sedam datih golova. Na domaćem terenu zabilježili su šest pobjeda i jedan poraz uz 18 datih i šest primljenih golova.

U 15 prvenstvenih kola, strijelci su postigli 25 golova, a golmani Guzina, Šuković i Tepavčević primili su 32 gola. Najuspješniji su bili strijelci jesenjeg prvaka FK Napredak iz Donjeg Šepka sa 34 postignuta gola i Famosa iz Vojkovića, koji su 32 puta pogađali protivničke mreže.

Prvi strijelci tima su Sreten Nikolić i Rajko Ćeranić sa po sedam postignutih golova, Milosav Dangubić i Đorđe Salatić sa po tri postignuta gola, Dragan Goranović i Bojan Mrković sa po dva, te Rajko Komnenić koji je jednom bio strijelac za svoj tim.

Fudbaleri Mladosti su odigrali i utakmicu u Kupu RS, gdje su poraženi su od premijerligaša, Radnika iz Bijeljine, rezultatom 3:0.

U jesenjem dijelu, na odigranih 15 utakmica u prvenstvu nastupilo je 25 igrača. Nijedan igrač nije odigrao svih 15 utakmica. Trinaest utakmica odigrali su Bojan Mrković, Đorđe Salatić, Slobodan Guzina (1170 minuta), Dragan Goranović (1140 minuta), Rajko Ćeranić (1109 minuta) i Sreten Nikolić (1040 minuta). Zatim slijede Dejan Lozo sa 12 utakmica (1025 minuta), Stevan Bjelogrlić sa 12 utakmica (795 min), Novak Sušić sa 11 utakmica (959 min), Boško Pušara sa 11 utakmica (956 min), Marko Dubljević sa 11 utakmica (956 min). Deset utakmica su odigrali Rajko Komnenić (829 min), Jefto Avdalović (476 min) i Jovan Bokić (429 min). Još su igrali Milosav Dangubić (518 min), Nikola Koprivica (449 min), Danilo Sušić (239 min), Željko Antelj (83 min), kao i Simo Ćeranić, Saša Tepavčević, Čedomir Šuković, Slobodan Zirojević, Boban Crnogorac, Jovan Guzina i Dejan Dubljević.

Igrači Mladosti imaju 38 žutih kartona. Najviše žutih kartona je dobio Rajko Komnenić (šest), zatim slijede Jefto Avdalović i Stevan Bjelogrlić sa četiri, a po tri puta su opomenuti Đorđe Salatić, Bojan Mrković i Rajko Ćeranić. Po dva žuta kartona su dobili Slobodan Guzina, Dejan Lozo, Novak Sušić i Marko Dubljević. Po jedan žuti karton imaju Dragan Goranović, Nikola Koprivica, Boško Pušara, Jovan Bokić i Danilo Sušić.

Igrači Mladosti su pet puta isključeni i morali su u svlačionicu prije vremena – Novak Sušić dva puta, a Dragan Goranović, Rajko Ćeranić i Slobodan Zirojević po jednom.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: