U susret spektaklu: Prijem za čelnike košarkaških saveza Srpske i Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

U susret spektaklu: Prijem za čelnike košarkaških saveza Srpske i Srbije

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.12.2016.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić danas je priredio prijem za predstavnike košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske, a povodom tradicionalnog, 20. po redu Košarkaškog sabora, na kojem će svoje umijeće pokazati najbolji košarkaši iz Republike Srpske i košarkaške lige Srbije.

Izražavajući zadovoljstvo što je Trebinje domaćin jubilarnog Košarkaškog sabora, zamjenik gradonačelnika je rekao da je Trebinje već duži niz godina u košarkaškom svijetu poznato kao sredina koja je stvorila brojne kvalitetne košarkaše.

„Grad Trebinje podržaće u narednom periodu razvoj sporta sa znatno većim finansijskim sredstvima, nego do sada i to dovoljno govori da je naša želja da sport još više napreduje“, rekao je Ćurić.

„Meni je lično drago što je Trebinje domaćin ovog košarkaškog sabora imajući u vidu, prije svega, da su mnogi košarkaški reprezentativci baš sa ovog područja“, rekao je Predrag Saša Danilović, koji je takođe porijeklom iz Trebinja a nedavno je izabran za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.

„Saradnja košarkaških saveza Srbije i RS je na visokom nivou, ali nastojaćemo da je još više unaprijedimo“, naglasio je Danilović i dodao da je to i prirodno jer smo, kako je rekao „jedan narod“.

Predsjednik Košarkaškog saveza RS Boris Spasojević napomenuo je da je novina ovogodišnjeg sabora što će pored susreta muških selekcija biti organizovana i utakmica ženskih ekipa Srpske i lige Srbije.

Trebinje će, ubijeđen sam, biti odličan domaćin Košarkaškog sabora jer ima jedan odličan sportski duh i istinski je grad sporta“, naglasio je Spasojević.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić danas je uručio prigodne poklone za predstavnike oba saveza a prijemu su prisustvovali i predstavnici Košarkaških klubova „Svislajon“ Leotar i Ženskog košarkaškog kluba „Trebinje 03“.

Mečevi će biti odigrani u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“, a planirano je da susret ženskih selekcija počne od 15, a muških od 17 časova.

Na poluvremenu druge utakmice biće održano takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki, dok će ujedno biti uručena priznanja najboljem košarkašu i košarkašici Republike Srpske za 2016. godinu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: