Tijana poziva na odbojkašku smotru | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Tijana poziva na odbojkašku smotru

Izvor: Herceg Sport | Datum:17.05.2023.

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković pozvala je srednjoškolce iz svih evropskih zemalja da učestvuju na Evropskom prvenstvu koje se od 21. do 27. maja održava u Trebinju.Republika Srpska je dobila veliku čast da organizuje ovo takmičenje na kojem će učestvovati oko 200 učesnika iz svih krajeva Starog kontinenta, ponajviše zahvaljujući velikom angažmanu Gorice Bilak-Moconja, koja je inače sportskog direktora Evropske asocijacije školskog sporta.

Da podsjetimo, Srpska je ravnopravan član ove asocijacije, a sada je dobila priliku da pokaže organizatorske sposobnosti. Nema sumnje da će sve proteći u najboljem redu jer su ljudi u najjužnijem gradu Srpske poznati kao odlični domaćini. Sjajna pozivnica je i obraćanje Tijane Bošković čije riječi i podrška itekako mnogo znače. – Zahvalni smo na podršci Evropskoj federaciji školskog sporta na čijem je čelu poznati srpski odbojkaš Željko Tanasković, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, Vladi, gradu Trebinju i sponzorima koji su zaslužni što smo obezbijedili vrhunske uslove za takmičenje – rekla je Moconja. – Sport i druženje prati i obrazovanje, pa smo za takmičare obezbijedili i edukativne sadržaje. Učesnici takmičenja će moći da upoznaju i prirodne ljepote Trebinja i sigurna sam da će se nakon toga vraćati još mnogo puta u Srpsku – naglasila je Moconja.

Da podsjetimo, odbojka je godinama stalna disciplina u okviru Malih olimpijskih igara koje godinama na odličan naćin organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a upravo je sjajna Bilećanka neke od prvih zapaženih partija pružila takmičeći se za svoju školu. S toga je i bez pogovora prihvatila ulogu promotera ovakvog događaja.

Zato je i njena poruka da se djeca bave odbojkom i sportom uopšte toliko važna, jer sigurno je da ne postoji dječak ili djevojčica koji ne bi željeli da ostvare nešto slično kao članici turskog Ezačibašija i reprezentacije Srbije. Boje Srpske na ovom takmičenju, koje će trajati do 27. maja, braniće ekipe iz LJubinja i Gradiške u ženskoj, te LJubinja i Modriče u muškoj konkurenciji. Domaćini prvenstva – Ministarstvo porodice, omladine i sporta i grad Trebinje raširenih ruku čekaju mlade odbojkaše, a Moconja je navela da su svi mjesecima predano radili da bi sve doveli do savršenstva.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: