LEO U EVROPI: Pobjedom proslavili najveći uspjeh u istoriji kluba | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

LEO U EVROPI: Pobjedom proslavili najveći uspjeh u istoriji kluba

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:20.05.2023.

Rukometaši „Leotara“ slavili su večeras pred domaćim navijačima protiv ekipe „Maglaja“ rezultatom 38:30, poluvrijeme 21:14, u susretu posljednjeg, 30. kola Premijer lige BiH - te pobjedom ovjerili treću poziciju na tabeli i plasman u EHF Ligu Evrope, koja je po jačini drugo takmičenje evropskog klupskog rukometa.

Sezonu u kojoj je ostvaren najveći rezultat u istoriji kluba Trebinjci su završili sa 41 osvojenim bodom - iz 20 pobjeda, jednog neriješenog rezultata i devet poraza, te gol razlikom 876:816.

Trener domaćih Dragiša Koraćević uvjeren je da su njegovi momci zaslužili Evropu.

„Ovo je plod dobrog rada od prvog treninga. Non-stop smo disali kao jedan do posljednjeg zvižduka sudije večeras. Ovo je ogroman uspjeh za Leotar, Trebinje, Hercegovinu, Republiku Srpsku. Velike zasluge pripadaju igračima, bivšem šefu stručnog štaba Darku Tavriću, upravi, sponzorima, navijačima, prijateljima i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli. Veliko hvala svima jer je ovo zajednički uspjeh“, istakao je Koraćević.

Trebinjski rukometaši ni večeras protiv „Maglaja“ nisu dozvolili iznenađenje - od početka su bili bolji rival na terenu, diktirali ritam utakmice i povećavali prednost, koja je desetak minuta prije kraja susreta bila i dvocifrena (34:24).

Najbolji u redovima „Leotara“ bili su Milojević sa 8, Parežanin sa 7 i Arizanović i Stanković sa po 5 golova, dok se na golu istakao odlični Knežević.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: