Svečano otvoreno Evropsko školsko prvenstvo u odbojci | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Svečano otvoreno Evropsko školsko prvenstvo u odbojci

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.05.2023.

Ministar porodice, omladine i  sporta Republike Srpske Selma Čabrić otvorila je sinoć u Gradu sunca u Trebinju Evropsko otvoreno školsko prvenstvo u odbojci, za učenike do 18 godina koje je okupilo oko 250 djece iz šest zemalja Evrope.

Prvenstvo, čiji je promoter najbolja odbojkašica svijeta Bilećanka Tijana Bošković, okupilo je djecu iz Republike Srpske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Češke i Moldavije.

Čabrić je istakla da je riječ o kruni 20-godišnjeg rada školskog sporta, te izrazila ponos zbog organizacije prvenstva.

"Takmičari su spremni, ekipe su spremne, sve je spremno. Organizatori su bili na visini zadatka. Djeca koja su ovdje u pratnji svojih nastavnika i trenera imaće priliku da se upoznaju sa svim što Trebinje i ovaj dio Republike Srpske nude. Bićemo dobri domaćini", navela je Čabrić.

Ona je zahvalila za podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i svima koji su učestvovali u organizaciji događaja.

Željko Tanasković, predsjednik Evropske federacije u školskom sportu kaže da je na prvenstvu prisutno oko 250 djece iz šest država, te izrazio zadovoljstvo što djeca imaju mogućnost da se ostvare u ovakvom ambijentu, kao i organizacijom takmičenja.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja rekao je da je ovaj događaj veliki za grad Trebinje, koji je ranije zabilježio dobre rezultate, značajno uložio u infrastrukturu te da je nadležno Ministarstvo dalo povjerenje gradu za organizaciju ovog takmičenja.

"Ulaganjem u infrastrukturu, završetkom reflektora, izgradnjom pomoćnog terena, nove sportske dvorane koju smo planirali sa Vladom Srpske i Elektroprivredom Srpske smatram da će uslovi da budu više nego dobri i da ćemo ovakvih događaja imati još više", istakao je Ćurić.

Republiku Srpsku će, na ovom takmičenju predstavljati ekipe iz Ljubinja i Gradiške u ženskoj i Ljubinja i Modriče u muškoj konkurenciji.

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a prema ranijim najavama, reprezentacija Srpske nastupiće pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta.

Domaćini prvenstva su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Trebinje.

Nakon ceremonije otvaranja nastupila je muzička grupa "Rok simfonija", kao i orkestar trebinjske Gimnazije.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: