'Postali smo poželjna sredina za rukometaše' - Prvi čovjek Leotara o sezoni, treneru, pojačanjima, budžetu... | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

'Postali smo poželjna sredina za rukometaše' - Prvi čovjek Leotara o sezoni, treneru, pojačanjima, budžetu...

Izvor: Srpska.info | Datum:24.05.2023.

Rukometaši Leotara predstojeće jeseni po prvi put će nastupiti na međunarodnoj sceni, ali predsjednik kluba Stevan Bekan podvlači da je mnogo važnije da Trebinjci nastave započetim kursom još od kraja 2017. godine.

Od tada je Leotar u konstantnom usponu, a ove godine stigla je i nagrada. Osvojio je treće mjesto, te obezbijedio nastup u EHF evropskom kupu, pa će se u dvorani „Miloš Mrdić“ prvi put igrati evropski meč.

– Prošle godine smo bili na korak, imali jako dobru sezonu i spletom nesrećnih okolnosti ostali „kratki“. Svake godine podižemo ljestvicu, ova sezona je bila dosta naporna. U nekom trenutku pčeli su da se gomilaju problemi, nismo mogli ni trening da odradimo kako treba, pa su neki pomislili da nećemo izdržati. Ipak, sabrali smo se, izvukli najbolje od momaka zahvaljujući sjajnom mladom treneru Darku Tavriću koji nas je napustio u finišu sezone i karijeru nstavio u Kataru. Nije bilo nimalo lako, ako poredimo budžet sa konkurentima, ali predanim radom, organizacijom, uzajamnim poštovanjem, uspjeli smo da dođemo do cilja. Živjeli smo kao porodica – rekao je Bekan za Srpskainfo.

Sezona je završena, ali za upravu kluba nema odmora. Već je počeo da se sklapa igrački mozaik, što je najosjetljiviji dio posla. Ipak, prvi čovjek plavo-bijelih priznaje da je u neku ruku lakše nego prije tri, četiri godine.

– Sada smo u malo drugačijoj poziciji, jer smo postali poželjna sredina. Sada svi znaju kako radimo, da nikome ništa ne dugujemo. Želimo prije svega da zadržimo najveći broj igrača, a onda dovedemo i nekoliko pojačanja koja trebaju da nadgrade tim – naglasio je Bekan.

Ipak, prioritet je da u što skorijem periodu bude odlučeno ko će naslijediti Tavrića.

– Darko je i dalje sa nama, na raspolaganju. Pomoći će nam da radimo zajednički, timski… Dragiša Koraćević je dugo radio s njim, na sjajan način je priveo sezonu kraju. Bio je na neki način vršilac dužnosti trenera i sigurno da zaslužuje šansu. On je bez sumnje jedan od kandidata, ali ima još nekoliko trenera u opticaju. Kada donesemo odluku onda ćemo naravno u dogovoru sa željama stručnog štaba i našim mogućnostima da reagujemo na tržištu – istakao je Bekan.

On je posebno srećan što je rukomet ponovo u modi na krajnjem jugu Srpske, što se vidi po broju navijača, te što u Leotarovoj školi ima više od 100 dječaka.

Kada je u pitanju Evropa, nema previše želja.

– Nastup u Evropi iziskuje dodatni trošak, ali i bez njega moramo da povećamo budžet ako želimo da ostanemo na ovom nivou ili da napredujemo. Nismo previše opterećeni Evropom iako vjerujem da uz malo sreće možemo da napravimo bar jedan korak. Dosta toga zavisi od žrijeba – zaključio je Bekan.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: