U nedelju starta Ćiro biciklijada od Hutova do Neuma | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

U nedelju starta Ćiro biciklijada od Hutova do Neuma

Izvor: HerzegovinaBike | Datum:07.06.2023.

Nekad davno sanjali smo o Hercegovini kao odličnoj biciklističkoj destinaciji. Danas vas očekuje odlična biciklistička ponuda, od vožnje biciklom Ćirinom prugom od Mostara do Dubrovnika i dalje prema Trebinju i Herceg Novom, biciklističkih ruralnih staza u ŽZH dužine 2.000 km, do Bike Friendli objekata i još mnogo toga. No, sve je počelo sa Hercegovačkim biciklističkim savezom i Ćirinom stazom, a Hercegovina je domaćin i velikih biciklističkih događaja posvećenih Ćirinoj stazi. Jedan takav događaj očekuje nas upravo u nedjelju, 11. juna - Biciklom Ćirinom prugom Neumsko zaleđe - kada budete u prilici da posjetite najjužniji hercegovački grad sa izlazom na more - grad Neum.

Istražite mogućnosti i ponudu Hercegovine biciklom duž Ćire pruge i počnite planirati svoj sljedeći nezaboravni biciklistički vikend u Hercegovini već danas!
I to nije sve, Ćiro biciklistička staza će vam pokazati najcjenjenije, najživopisnije i najzanimljivije destinacije u Hercegovini, počevši od Starog mosta u Mostaru do nadaleko poznatih Dubrovačkih zidina, oba spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Ali to je samo početak! Između ova dva spomenika UNESCO-a leži toliko bogatstva da jednostavno ne stane u redove ovog članka, bogatstva koje će vas ostaviti bez daha i natjerati da razmišljate o životu u Hercegovini.
Ovog vikenda putujemo u Hutovo, malo mjesto u kojem je život disao u punom zamahu, a danas o tom životu svjedoči samo nekoliko stanovnika ovog mjesta, zidovi osnovne škole, stanica Ćiro i željeznička stanica koja ima radi od 1901.

 

Kroz Hutovo je prolazio Slani put koji je vodio od Stona do Bosne, kroz Hutovo je prolazila i uskotračna pruga Gabela - Zelenika do ukidanja pruge 30. maja 1976. godine, danas kroz Hutovo prolaze biciklisti iz cijelog svijeta, a neki od ovi biciklisti ovog vikenda možete biti i vi.
Biciklistička vožnja iz Hutova vodi vas kroz živopisne male gradove i prelepe pejzaže na putu do Neuma, malog egzotičnog gradića koji graniči sa Republikom Hrvatskom.

 
 
 
 
„Ukoliko se odlučite za vožnju biciklom Ćirovom prugom, doživjet ćete zadovoljstvo i nevjerovatne trenutke koje vam mogu pružiti samo vodeći organizatori biciklističkih putovanja – tim iz uduge HercegovinaBike, koji je svoje postojanje posvetio promociji cikloturizma u našu zemlju.Dodali smo važne detalje koji upotpunjuju naša najbolja biciklistička putovanja, od vrhunskih fotografija, uz pratnju iskusnih volontera koji imaju znanje da vam pomognu u svakom trenutku, u pratnji kombija sa uslugom, prvom pomoći, vodom i osveženjem, do nezaboravna gastronomska iskustva koja nas očekuju u Neumu“, poručuju iz udruženja HerzegovinaBike.

 

Bez obzira koju Ćiro biciklističku trku želite da posetite i koju deonicu želite da vozite, otkrijte najbolje biciklističke destinacije na svetu sa HerzegovinaBike timom. I da smo dovoljno hrabri da to kažemo svetu, jer ove izjave potvrđuju mnogi poznati svetski mediji, kao i recenzije biciklista na društvenim mrežama i brojnim blogovima.
Zainteresovani ste za učešće? Još uvek se možete prijaviti - OVDE.

 

Trebate više informacija? Posjetite HerzegovinaBike veb stranicu (link) ili jednostavno idite na Facebook događaj Ćiro biciklijada (link) za više informacija.
Organizatori se zahvaljuju svojim prijateljima i sponzorima koji su podržali Ćirinu biciklijadu: Grad Neum; Turistička zajednica HNŽ/K; Kompanija HT Eronet, LEDA voda i prodavnica Capriolo SC Mostar.
U svakom slučaju, u nedelju 11. juna sa početkom u 10 časova krećemo sa biciklističkim okupljanjem iz Hutova. Svi ste dobrodošli!

 

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: