Kik-bokser gatačkog „Tigra“ Matej Mučibabić osvojio Svjetski kup u Budimpešti | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Kik-bokser gatačkog „Tigra“ Matej Mučibabić osvojio Svjetski kup u Budimpešti

Izvor: Radio Gacko | Datum:21.06.2023.

Član Kik-boks kluba „Tigar“ iz Gacka Matej Mučibabić osvojio je titulu šampiona na Svjetskom kupu u Budimpešti u kategoriji do 75 kilograma, kao mlađi junior u disciplini K1.

 

 

Takmičenje koje je održano od 15. do 18. juna u glavnom gradu Mađarske, potvrda je da je momak bez konkurencije u svojoj konkurenciji i van Starog kontinenta. Još se nisu slegli utisci, nakon još jednog uspješnog turnira. Matej Mučibabić naglašava za „Glas Srpske“ da je pred njim još puno rada kako bi ostvario sve ciljeve, a takmičenje iz Mađarske i osvajanje Svjetskog kupa ostaće mu u sjećanju kao jedno od dražih do sada.

– U Budimpešti je bilo odlično, pregršt vrhunskih takmičara uz organizaciju na najvišem nivou. Srećan sam što sam još jedno takmičenje završio kao prvak. Četiri dana u glavnom gradu Mađarske za mene je jedno novo iskustvo, iako sam imao malu povredu ona me nije spriječila da dam sve od sebe i budem bolji od konkurencije – rekao je Mučibabić.

Kako i sam naglašava i priprema za ovo takmičenje bila je specifična.

– Za ovaj svjetski kup nisam se spremao kao za svako takmičenje jer sam imao povredu noge. Radili smo lagane treninge zbog te povrede koju sam zadobio na prvenstvu Srbije. Na treninzima smo održavali formu, kilažu i spremali taktiku za mečeve – dodao je Mučibabić.

Zadovoljstvo ne krije ni trener Veselin Đuričić. Prema njegovim riječima, učešće je uzelo više od 2.000 takmičara, a Mučibabić je dokazao da je bez premca u svojoj konkurenciji.

– Kvalitet boraca je prevazišao sva očekivanja, bili su vrhunski mečevi u rangu Svjetskog prvenstva. On je ove godine bio prvak Srbije u disciplinama lou kik i K1, a biti prvak Srbije znači biti među najboljim na svijetu. Osvojio je evropske kupove u Beogradu i Sarajevu i sada Svjetski kup u Budimpešti, slijedi nam Evropsko prvenstvo za kadete i juniore koje se održava krajem avgusta u Istanbulu – rekao je Đuričić. Kako kaže velika želja za radom i „agon“ koji posjeduje svakog dana, jeste ono što Mateja Mučibabića odvaja od drugih i zato je najbolji.

– Od svih vrhunskih boraca što je naš klub iznjedrio, on posjeduje sportsku drskost, nema respekta ni prema ko­m borcu, ima glad za pobjedama. Mučibabić je bez premca u svijetu u svome uzrastu. Imamo plan da uz božju pomoć sezonu završimo bez poraza i da budemo prvi na svjetskoj NjAKO rang-listi – dodao je Đuričić, dodajući da se uz Mučibabića i Mirjana Mastilović izdvojila kao veliki talenat.

Jana Đerić

Kik-bokserka nevesinjskog Veleža Jana Đerić osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešti. Novu medalju talentovana Nevesinjka  osvojila je u seniorskoj konkurenciji u disciplini K1 u kategoriji do 60 kg. S ovogodišnjim rezultatima Đerićeva je skrenula pažnju na sebe pa  će najvjerovatnije sebi obezbijediti i vizu za Svjetsko prvenstvo u Portugaliji.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: