Vukadinović i Avramović kod Džajića: Razgovarali o razvoju Fudbal frendsa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Vukadinović i Avramović kod Džajića: Razgovarali o razvoju Fudbal frendsa

Izvor: radio foča | Datum:07.07.2023.

U susret 17. Međunarodnom omladinskom turniru Fudbal frends, idejni tvorac tog fočanskog brenda Zoran Avramović i načelnik opštine Foča Milan Vukadinović bili su danas gosti predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srbije Dragana DŽajića sa kojim su razgovarali o značaju i razvoju omladinskog fudbala, te o mogućnostima unapređenja samog turnira.

Načelnik Vukadinović istakao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je imao priliku da razgovara sa legendom i prvim čovjekom srpskog fudbala.

 

 

 

„Gospodin DŽajić je istakao značaj samog omladinskog fudbala i turnira u Foči. Pozvali smo ga, naravno, da prisustvuje turniru i imamo obećanje da će, ukoliko on ne mogne, prisustvovati neko od njegovih najbližih saradnika što je velika čast i zadovoljstvo za naš grad i naš klub i fočanski sport uopšte“, izjavio je za Radio Foču Vukadinović nakon sastanka u Beogradu.

 

 

On je najavio da će se 17. susret prijatelja lopte na stadionu kraj Ćehotine održati od 28. do 30. jula, a učestvovaće osam omladinskih ekipa iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

„Imaćemo fudbalski spektakl kakav smo održavali i ranijih godina, opet sa imperativom da ga dodatno unaprijedimo i dodatno motivišemo našu djecu i omladinu ka sportu, ka obrazovnim i drugim vrijednostima koje sport pruža“, naglasio je Vukadinović.

 

 

Fudbalski savez Srbije, dodao je načelnik Vukadinović, naći će način da pomogne turnir u Foči, a prvi čovjek srpske kuće fudbala obećao je da će, ako na za sam turnir, nekom drugom prilikom posjetiti grad na obalama Drine i Ćehotine, koji je odavno prepoznatljiv po omladinskom fudbalu.

Sastavni dio svakog Fudbal frendsa je i okrugli sto na kojem predstavnici klubova učesnika i fudbalskih saveza razgovaraju o omladinskom fudbalu.

Ove godine okrugli sto nosi naziv „Fudbalska akademija- drugo ime za budućnost“, po istoimenoj knjizi Zorana Avramovića, predsjednika Asocijacije Fudbal frends.

„Upoznali smo Dragana DŽajića na koji način organizujemo turnir, ko će sve učestvovati, kako smo zamislili okrugli sto na koji su za sada učešće potvrdili Vladimir Petrović Pižon, kao član Upravnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, Goran Pandev čija je akademija „Pandev“ skoro prodata jednoj američkoj fondaciji za fudbal“, kaže Avramović.

 

 

Pozivi su upućeni svim fudbalskim savezima iz kojih dolaze učesnici, a između ostalih, dodaje Avramović, pozvan je i Mehmed Baždarević.

Na 17. Fudbal frendsu učestvovaće kadetske ekipe /igrači uzrasta do 17 godina/ „Crvene zvezde“ i „Vojvodine“ iz Srbije, „Rijeke“ iz Hrvatske, Akademije „Pandev“ iz Makedonije, „Borca“, „Sutjeske“ i „Željezničara“ iz BiH i nikšićke „Sutjeske“ iz Crne Gore.

 

 

 

„Isti je sastav kao i prošle godine, s tim što postoji mogućnost da kao deveta ekipa učestvuje i „Guan“ iz Pekinga. Kontaktirali smo preko Aleksandara Jankovića, koji je selektor Kine, znaćemo do ponedjeljka da li će uspjeti da organizuju dolazak, a ako ne ove godine, onda iduće godine“, dodao je Avramović.

On je istakao da se klubovi koji su učestvovali na turniru u Foči sami javljaju da dođu ponovo, te da se nameće potreba za proširenjem broja učesnika.

Titulu na Fudbal frendsu, osvojenu prošle godine, braniće banjalučki “Borac”.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: