FUDBALERI VELEŽA POČELI PRIPREME ZA PRVOLIGAŠKU SEZONU | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

FUDBALERI VELEŽA POČELI PRIPREME ZA PRVOLIGAŠKU SEZONU

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:09.07.2023.

Fudbalski klub „Velež“ danas je počeo pripreme za novu sezonu. Poslije 26 godina prvoligaški fudbal igraće se ponovo u Nevesinju, a želja uprave, igrača i navijača je da u višem rangu ne igraju samo epizodnu ulogu.

Novi šef Stručnog štaba Marko Jovanović izvršio je prozivku igrača i obavio prvi trening. Mladi trener iz Vranja sa UEFA licencom sa klupe je predvodio više klubova iz Srbije, Crne Gore, Grčke i Albanije, a tokom igračke karijere je nastupao za matični Dinamo i Obilić.

Predsjednik kluba Žarko Laketa naglašava da igranje u Prvoj ligi zahtijeva mnogo ozbiljniju organizaciju kluba u svakom pogledu. Prema njegovim riječima, planirana su nekolika igračka pojačanja i dvije pozajmice iz mostarskog Veleža. Već je završen dogovor sa golmanom Mićom Vukanovićem koji je nastupao za Igman. Najveći dio priprema biće odrađen u Nevesinju, a moguć je i odlazak na Kupres.

Sportski direktor Tomislav Stajić kaže da je želja uprave da stvori stabilnog prvoligaša, da se afirmišu mladi igrači i da nevesinjski klub bude ravnopravan rival svima.

Bivši trener Mijat Mišeljić poželio je Veležu i svom nasljedniku mnogo uspjeha u Prvoj ligi, naglašavajući da je srećan što je bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh.

Žrijeb za Prvu ligu Republike Srpske biće održan u ponedjeljak 10. jula u prostorijama Fudbalskog saveza RS. Nova sezona počinje 12. avgusta.

Žrijeb takmičarskih brojeva za Omladinsku ligu BiH – Jug zakazan je za srijedu, 12. jula u Sarajevu. Veležovi juniori ogledaće se u ligi koja će brojati 18 klubova iz Republike Srpske i Federacije BiH.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: