Leotar sprema spektakl za istorijski nastup | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Leotar sprema spektakl za istorijski nastup

Izvor: Glas Srpske | Datum:18.07.2023.

Spektakl u oktobru! Rukometaši Leotara ove sezone imaju prvi istorijski nastup u evropskim takmičenjima. Trebinjski klub će krenuti od drugog kola EHF Evropa Kupa a prvi rival će im biti ekipa iz Letonije Tenaks Dobele.

Pomenuta ekipa je šampion Letonije, a bio je učesnik i Baltičke lige u kojoj je osvojila treće mjesto. U svom sastavu imaju i neke reprezentativce ove zemlje, a tim je spoj mladosti i iskustva, barem po imenima. Prošle sezone su poraženi od češkog talenta.

Trebinjski klub je dugo sanjao ovaj momenat, a trener Dragiša Koraćević ističe da je ovo nagrada za sav uložen trud.

- Letonci su nam nepoznanica. Vidim da su bili šampioni i treći u Baltičkoj ligi i da imaju dosta iskusnih rukometaša. Redovan su učesnik evropskih takmičenja i dosad im je najveći uspjeh treće kolo. Sigurno je da su ekipa sa kojom možemo da igramo. Za nas je nastup u Evropi nagrada za sve ove godine kvalitetnog rada. Ne opterećujemo se time, biće vremena da se spremimo za rivala a naš prvi cilj je da iz Trebinja ode lijepa slika. Biće to praznik rukometa, a mi ćemo na parketu dati maksimum. Prvi put je svakako najteže a vjerujem da neće nedostajati volje i želje za dobrim rezultatom. Uz to nadam se velikoj podrškci publike - istakao je Koraćević.

Igrači su takođe sa nestrpljenjem pratili žrijeb.

- Svi skupa željno iščekujemo evropske utakmice jer smo se borili za to godinama. Uprava i stručni štab privode kraju sastavljanje ekipe. Ostali su nosioci i uz nekoliko adekvatnih pojačanja možemo svima da budemo takmac. O rivalu ćemo da se informišemo u narednom periodu ali nema sumnje da će biti praznik rukometa i pravi spektakl u Trebinju tako da se nadam punim tribinama u Bregovima - istakao je rukometaš Aleksandar Milojević.

Prvi meč je na programu u Trebinju 14. ili 15. oktobra a revanš sedam dana kasnije u Letoniji. Leotar je u ovom prelaznom roku uspio da sačuva okosnicu ekipe i nada se da će se dobro predstaviti u premijernom nastupu u Evropi. Pripreme počinju u ponedjeljak, 24. jula.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: