Legendarni Pižon otvorio Fudbal frends: Turnir u Foči veoma važan za mlade igrače koji se polako nameću | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Legendarni Pižon otvorio Fudbal frends: Turnir u Foči veoma važan za mlade igrače koji se polako nameću

Izvor: Radio Foča | Datum:28.07.2023.

Četvrta Zvezdina zvezda, legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala Vladimir Petrović Pižon večeras je svečano otvorio 17. susret prijatellj lopte u Foči, istakavši da je Fudbal frends izuzetno važan za stasavanje mladih igrača.

 

Veliki fudbalski majstor, aktuelni član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da je ovaj turnir veoma interesantan, jer okuplja mlade timove iz bivših jugoslovenskih republika.

„Fudbal frends je izvanredan, ima dosta dobrih mladih igrača, koji se polako nameću. Ovaj turnir je vrlo popularan i mislim da će i u budućnosti rasti“, naveo je Pižon.


Ukazujući na značaj ovakvih takmičenja, prisjetio se da je i za njegov fudbalski razvoj od velikog uticaja bilo učešće na omladinskom turniru „Kvarnerska rivijera“ u Rijeci.

„Moj prvi turnir je bio na „Kvarnerskoj rivijeri“ u Rijeci, to je bilo 1970. godine. Taj turnir je iznedrio mnogo igrača, cela Jugoslavija je igrala na tom turniru, a dolazili su i strani klubovi. Prve godine kada sam ja igrao, turnir je osvojio Lids, a mi smo sa njima igrali u finalu“, prisjetio se Pižon.


Omladinci njegove „Crvene zvezde“ poraženi su na startu 17. Fudbal frendsa od novosadske „Vojvodine“ 0:2.

„Gledao sam utakmicu. Izgubi se, dobije, ne treba decu opterećivati, mi ih mnogo opterećujemo sa pobedama, da mora da se pobedi. Treba da se igra što bolje, što umeš da pokažeš, pokaži, a sad ko će pobediti nije najvažnije, nekad pobedi i srećniji“, naveo je Pižon.

On je dodao da Foču zna najviše po Zoranu Avramoviću, svom dugogodišnjem prijatelju iz „Crvene zvezde“, koji je glavni krivac za postojanje Fudbal frendsa.

„Foča je lep grad, pored Drine i Ćehotine, okružen šumom, interesantno“, rekao je legendarni fudbaler.

On je mladim fudbalerima poručio da uživaju u igri, prijateljstvu i, kako je istakao, prelijepom ambijentu u Foči, te da na mečevima bude što više golova.

U prvim četvrtfinalnim susretima, „Vojvodina“ je savladala „Crvenu zvazdu“ 2:0, dok je „Željezničar“, nakon 0:0, boljim izvođenjem penala bio bolji od „Akademije Pandev“ 5:3.

„Zadovoljni smo, igrali smo protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Makedonije. Odličan je osjećaj igrati na Fudbal frendsu, i naredna dva dana očekujemo dosta kvalitetne i tvrde utakmice, koje su nam savršeno došle u pripremnom periodu prije domaćeg prvenstva“, rekao je Benjamin Babić, kapiten Željezničara.

Kapiten kadeta „Vojvodine“ Lazar Pavlović kaže da je meč protiv „Zvezde“ bio odličan.

„Očekivanja su, naravno, da osvojimo turnir, da damo sve od sebe“, rekao je Pavlović.
U preostala dva četvertfinala večeras će igrati „Sutjeska“ iz Nikšića protiv „Rijeke“ i fočanska „Sutjeska“ protiv „Borca“. 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: