Evo zašto je ljeto najbolji period za mršavljenje | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Evo zašto je ljeto najbolji period za mršavljenje

Autor: Pejanović Srđan | Izvor: Herceg RTV | Datum:11.08.2023.

Ljeto je trenutak kada priroda sama poziva da se aktiviramo, a razlozi zašto je ljeto najbolji period za mršavljenje su brojni i fascinantni.

Većina vježbača ima običaj da uspori ili čak prestane trenirati tokom ljetnih mjeseci. Vjerovatno misleći da će visoke temperature ometati njihove napore ili da će odmor biti prioritet. Međutim, ovo je greška! Ljeto pruža jedinstvene mogućnosti za vježbanje na otvorenom. S obzirom da su dani duži, imamo više vremena da se posvetimo fizičkoj aktivnosti i potrošimo suvišne kalorije.

Ako tražite dodatan motiv da se aktivirate ovog ljeta, sjetite se koliko vitamin D može imati pozitivan uticaj na vaše napore u mršavljenju. Sunčeva svjetlost je prirodni izvor ovog vitamina, a on igra ključnu ulogu u regulaciji apetita i metabolizma. Studije su pokazale da osobe sa niskim nivoom vitamina D često imaju problema sa gojaznošću i sporijim metabolizmom. Tokom ljeta, sunce je obilato prisutno, stoga izlazak na sunce i provođenje vremena na otvorenom može značajno poboljšati vaše zdravlje i ubrzati proces mršavljenja.

Ljeto takođe pruža širok spektar svježeg voća i povrća, što olakšava usvajanje zdrave ishrane bogate vlaknima. Salate, voćne salate, svježe cijeđeni sokovi - sve su to ukusne opcije koje će podržati vaše ciljeve mršavljenja.

Ljeto je više od sezone sunca i zabave - to je vrijeme kada možete transformisati svoje tijelo i poboljšati svoje zdravlje. Iskoristite duže dane, obilje sunca i svježe namirnice kako biste ostvarili svoje ciljeve mršavljenja.

Na kraju krajeva najbolji period da započnete mršavljenje je vjerovatno bio juče, a drugi najbolji period je definitivno danas!

Ako želite da smršate, ugojite se ili promjenite način ishrane zbog zdravstvenih problema kontaktirajte me putem Instagram naloga @srdjanpejanovic99 ili pozivom/porukom na broj +38766359916 i tako poručite individualni plan ishrane ili treninga koji će vam pomoći da ostvarite vaše ciljeve.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: