Piksi: Najjači utisak u posljednje vrijeme na mene je ostavio Mijat Gaćinović | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Piksi: Najjači utisak u posljednje vrijeme na mene je ostavio Mijat Gaćinović

Izvor: Tanjug | Datum:12.10.2023.

Treneri nemaju običaj da govore pojedinačno o igračima, ali je selektor Srbije Dragan Stojković „prekršio pravilo“ i rekao da je na njega najjači utisak u posljednje vrijeme ostavio Mijat Gaćinović.

 

 

Pohvale selektora su došle sa razlogom, nakon sjajnih partija koje je Trebinjac pružao za grčki AEK.

– Mnogo mi je drago što sam opet sa reprezentacijom, a prijaju mi riječi selektora Stojkovića. Sada je na meni da opravdam poverenje i da dobre igre sa klupske scene prenesem i na reprezentativni nivo – ističe Mijat koji je posljednji nastup za A tim zabilježio  u novembru 2020. godine u pobjedi protiv Rusije 5:0.

– Pratili su me pehovi. Prvo okupljanje kod selektora Stojkovića propustio sam zbog povrede, poslije toga nisam imao adekvatnu minutažu u Hofenhajmu. Sada je srećom sve u redu, igram konstantno, pružam dobre partije i spreman sam da doprinesem igri u dva najvažnija meča na putu ka Evropskom prvenstvu. U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera, nešto slično kao u Lisabonu protiv Portugala. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobjeđujemo u dresu svoje zemlje, pita se Trebinjac.

Mađarska i Crna Gora su stari znanci Srbije iz dva ciklusa Lige nacija.

– Crnu Goru smo pobijedili u oba meča, sa Mađarima smo imali mnogo više problema. Mađarska je u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana. U njihovoj igri nema padova, pružaju maksimum, teško primaju golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš, pobjeda u Budimpešti mogu da budu uvertira za spektakl u duelu sa Crnom Gorom. Tu nema tajni. Dobro se poznajemo, oni će biti jako motivisani, a naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Svi sportski mediji su brujali o Mijatovoj ‘panjenki’ protiv Atromitosa u 95. minutu za pobjedu Aeka od 2:1. Dobio je nadimak „Mister Opap“.

– Bilo mi je strašno krivo što protiv Dinama nisam izveo penal u kvalifikacijama. Isto bih bocnuo loptu, jer znam iz iskustva da golmani u važnim trenucima nikada ne ostaju u mjestu. Bio sam ljut na sebe, jedan sam od iskusnijih u ekipi i morao sam da preuzmem odgovornost. Protiv Atromitosa sam osjetio da se uvukao strah u ekipu, želio sam specifičnim potezom da vratim samopouzdanje i da pokažem da posjedujemo karakter koji nas je doveo do šampionske titule. Bocnuo sam i sve se završilo kako treba, mada mi nije bilo svejedno kada sam pogledao snimak. Prešlo mi je u naviku da tresem mreže na stadionu Aeka, skoro sve golove postigao sam na domaćem terenu. Ako se tome doda da sam bio strijelac prvog gola na otvaranju ovog stadiona, jasno je da nadimak apsolutno ima smisla- istakao je Gaćinović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: