ĆURIĆ: SVI POTREBNI USLOVI ZA BAVLJENJE VATERPOLOM | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ĆURIĆ: SVI POTREBNI USLOVI ZA BAVLJENJE VATERPOLOM

Izvor: SRNA | Datum:18.10.2023.

Mlade generacije imaju sve uslove da se bave vaterpolom u Trebinju, rečeno je nakon sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića i uprave Javne ustanove "Bazeni" sa predstavnicima vaterpolo klubova "Jadran" iz Herceg Novog i "Crvena zvezda" iz Beograda, uoči večerašnje utakmice Lige šampiona u Trebinju.


Ta dva vaterpolo kluba večeras na zatvorenom olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju igraju utakmicu trećeg kola Lige šampiona, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Ćurić je istakao da mnogi donedavno nisu mogli ni da zamisle da će se u Trebinju igrati utakmice Lige šampiona u vaterpolu.

"Naš cilj je da se što više djece bavi sportom. Brojni su vaterpolisti i plivači u Trebinju, ali na tome ne treba stati, već pozvati i druge da im se priključe", rekao je Ćurić.

On je najavio da će do kraja godine na zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju biti i novih takmičenja na kojima će učestvovati srpski vaterpolo klubovi.

Miloš Mračević, direktor Vaterpolo kluba "Jadran" koji u Trebinju igra utakmice kao domaćin, zahvalio je gradskoj i upravi bazena jer se Novljani, kako kaže, na jugu Srpske osjećaju kao kod kuće.

"Uvjereni smo da će atmosfera i večeras biti sportska i više nego dobra, da će publika uživati u kvalitetnoj vaterpolo igri, a da će se glas o vaterpolu u Trebinju proširiti i biti podstrek za mlade ljude da počnu trenirati ovaj divni sport", istakao je Mračević i dodao da će "Jadran" pružiti svaku vrstu podrške u razvoju vaterpola u Trebinju.

Generalni sekretar Vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Goran Jezdić zahvalio je trebinjskoj Gradskoj upravi, "Bazenima" i klubu "Jadran" što su omogućili da se utakmice igraju u, kako je rekao, najljepšem srpskom gradu.

"Trebamo što više da radimo na promociji vaterpola, da se što više djece počne baviti sportom. Nadamo se da će `Crvena zvezda` i Vatrepolo savez Srbije učestovovati u novim dešavanjima na ovom prelijepom bazenu koji Trebinje i Republika Srpska zaslužuju", istakao je Jezdić.

On je dodao da svi treba da se potrude da postoji što više takvih bazena, sportskih terena, dvorana, da bi se djeca okrenula sportu, koji je uvijek spajao ljude. 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: