Treneri RK 'Leotar' odradili treninge sa djecom iz škole sporta 'Spartakus' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Treneri RK 'Leotar' odradili treninge sa djecom iz škole sporta 'Spartakus'

Izvor: Herceg RTV | Datum:02.11.2023.

Treneri iz naše Škole rukometa će raditi promociju rukometa na regiji Hercegovine.
Juče smo posjetili Škola sporta "Spartakus", odradili pokazne treninge i održali predavanje na temu rukometne igre i to će se nastaviti u budućnosti, kako bi što više popularizovali rukomet.

Mini rukomet je igra čiju polaznu osnovu čini dječija igra i prirodni pokreti trčanje, bacanje, hvatanje, skakanje, balans, individualna igra, hodanje, rotacija, dribling, kolektivna igra.
Trening Mini rukometa je organizovan tako da djeca uče rukometnu igru kroz razne igrice. Važno je napomenuti da su djeca, za vrijeme treninga, sve vrijeme aktivna, te da se svako djete igra sa loptom što je više moguće.
Mini rukomet je igra koja pokušava da motiviše malu djecu da razviju svijest o potrebi bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću.

Akcenat je na igri i zabavi. Taktika i pobjeđivanje nisu od velike važnosti

Teren, lopte i golovi su prilagođeni uzrastu djece, dok je sama igra bazirana na osnovnim motoričkim vještinama djece uzrasta do 12 godina
Utakmice i treninzi su organizovani kroz igru, poštujući pedagoške i metodološke principe.

Dječaci i djevojčice će naučiti kako da se ponašaju u grupi, prihvatajući svoje vrline i mane, kao i mane i vrline ostalih učesnika igre
Mini rukomet sadrži mnogo osnovnih elemenata drugih sportova, te ih ponekad i kreira. 

Ova vrijedna donacija omogućiće nam da treninge osnove mini rukometa u našoj školi sporta u budućnosti možemo raditi po zvaničnom međunarodnom programu rada za mini rukomet. 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: