Rukometaš Leotara Vladimir Stanković u 30. godini debituje za reprezentaciju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometaš Leotara Vladimir Stanković u 30. godini debituje za reprezentaciju

Izvor: GLAS SRPSKE | Datum:03.11.2023.

Vladimir Stanković u 30. godini debituje za reprezentaciju: Nikad nije kasno

 

 

PODGORICA – Srednji bek Leotara Vladimir Stanković će u 30. godini debitovati za rukometnu reprezentaciju Crne Gore. Sjajne partije za trebinjski klub u proteklim sezonama na domaćoj i međunarodnoj sceni bile su najbolja preporuka za stručni štab na čelu sa selektorom Vladom Šolom da pruži šansu iskusnom igraču.
 
Stanković je ujedno jedini debitant i zaigraće u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije u 17 časova, a Crnogorci će ovom utakmicom početi pripreme za Evropsko prvenstvo naredne godine, tako da će svi rukometaši imati veliki motiv da se dokažu kako bi dobili poziv za ovo takmičenje.

U proteklom periodu Stanković je pružao sjajne partije koje su Leotaru donijele najbolji plasman u Ligi BiH, zatim je osvojen Kup Republike Srpske i na kraju je trebinjski klub prošao kolo u Evropi.

Iskusni igrač ističe da je ipak imao tremu pred ovo okupljanje reprezentacije i da poziv nije očekivao.

- Treba da budem iskren i da kažem da me je poziv selektora Vlade Šole iznenadio. Kada sam se najmanje nadao, desio se poziv. Očekivao sam ga ranije, imao sam dobre sezone. Poziv je sad došao u 30. godini, ali nikad nije kasno da se ispuni san svakog sportiste, a to je da brani boje svoje države i da obuče dres reprezentacije - poručio je Stanković na okupljanju reprezentacije.

Za srednjeg beka dolazak u nacionalnu selekciju je ostvarenje sna i jedva čeka da počne meč.

- Sigurno je da mi je čast što sam dio reprezentacije. Hvala selektoru i stručnom štabu na povjerenju, nadam se da ću opravdati šansu i odgovoriti svim izazovima koje oni postave pred mene u narednom periodu - dodao je Stanković.

Rukometaš Leotara ističe da će za reprezentaciju kao i za svoj tim uvijek davati maksimum

- Ostaviću srce na terenu. Biće mi zadovoljstvo da igram sa vrhunskim igračima koji imaju iskustva u ozbiljnijim ligama. Lakše je igrati sa ozbiljnim igračima. Malo mi nedostaje iskustva igranja na ovako visokom nivou, ali vjerujem da ću se uklopiti i da ću pokazati da zaslužujem mjesto i na narednim okupljanjima - dodao je Stanković.

Pripreme za Evro

Rukometna reprezentacija Crne Gore će utakmicom protiv Rumunije početi pripreme za učešće na EHF Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje će u januaru naredne godine u Minhenu za protivnike u grupi imati Island, Mađarsku i Srbiju.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: