Tijana Bošković najbolja poenterka turskog prvenstva | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Tijana Bošković najbolja poenterka turskog prvenstva

Izvor: radio bileća | Datum:28.11.2023.

 

Nije još ni pola ligaškog dijela u Turskoj prošlo, a srpska reprezentativka Tijana Bošković je već uspjela da dođe do 200 poena u prvenstvu.

Do te brojke stigla je još samo Marina Markova, mlada Ruskinja koja igra prvu profesionalnu sezonu u dresu Muratpaše (ukupno 218 poena, ali prosječno slabija od Boškovićeve).Srpkinja kao i prethodnih godina na svojim leđima nosi Ezačibaši.Njen tim je na 11 mečeva ostvario skor 10-1, a ona je zabilježila okruglo 200 poena.

Odigrala je 34 seta, što bi značilo da je u prosjeku postizala 5,88 poena po setu.U toj kategoriji je bez premca u cijelom prvenstvu.Na drugom mjestu je Kira van Rajk sa 5,5 poena po setu (ukupno 187), a na trećem Marina Markova sa 5,45 (ukupno 218).Četvrta je uzdanica Fenerbahčea Magdalena Stišjak sa 5,39 – ukupno 178.Boškovićeva je od 11 utakmica Ezačibašija igrala na deset.

Na devet mečeva bila je dvocifrena, a najbolju patiju prikazala je u pobjedi protiv Fenerbahčea kada je brojala do 36.Protiv Ajdina je upisala 27, a na duelu sa Vakifom nije bilo dovoljno ni njenih 25 da se zabilježi pobjeda.Bešiktaš je počastila sa 23, Turkiš Erlajns sa 19, Galatasaraj sa 17…Jednocifrena je bila samo na meču sa Čukurovom – imala je tada devet poena.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: