RK 'Leotar': Godina kao iz snova | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

RK 'Leotar': Godina kao iz snova

Izvor: RK "Leotar" | Datum:12.12.2023.

Kraj kalendarske godine je veoma blizu, a iza nas je najuspješnija sezona od osnivanja.
"Početak godine" odnosno polusezonu 2022/2023. godine smo završili na istorijskom drugom mjestu, što nam je bio najbolji plasman u istoriji našeg kluba.
Tokom drugog dijela sezone ostvarili smo zapažene rezultate, pa smo na kraju bili trećeplasirana ekipa u "BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine" i tako ostvarili istorijski plasman u evropska takmičenja.
Sezona 2023/2024. godina nam je došla sa mnogo iščekivanja i uzbuđenja, jer smo se po prvi put susreli sa evropskim ekipama u okviru EHF Evropskog kupa.

Pred sami početak sezone odigrali smo finalni turnir Kupa Republike Srpske gdje smo u veoma jakoj konkurenciji osvojili trofej po prvi put u svojoj dugoj istoriji. U finalu smo pobjedili Rukometni klub "Borac m:tel".
Voljom žrijeba za protivnika u drugom kolu EHF Evropskog kupa dobili smo letonskog prvaka ZRHK "Tenax Dobele".
Toga 14.10.2023. godine u Trebinju se posle dugo godina igralo evropsko takmičenje. Dvorana je bila puna kao nikad do sad. Interesovanje naših navijača za rukomet nikad veće i napravili smo istorijski spektakl. U prvom susretu ostvarena je i prva pobjeda. Pobjeda na ponos svih građana Trebinja i svih ljudi koji vole naš klub. Sedam dana posle idemo za Letoniju. Revanš utakmicu, gdje smo pokazali da smo zasluženo učesnici EHF Evropskog kupa i prolazimo u naredno kolo sa dvije pobjede.
Treće kolo nas vodi u Češku Republiku na megdan ekipi HCB Karvina iz istoimenog grada.
Značajno iskusniji protivnik. Predvođen mnogobrojnim reprezentativcima reprezentacije Češke.
Ekipa koja je bila apsolutni favorit u ovom dvomeču.
Ipak protiv mnogo iskusnijeg protivnika, protiv ekipe kome je igranje ovakvih susreta "normalno", skupo smo "prodali svoju kožu" i časno i pošteno završili evropsko takmičenje. Ono što je najvažnije osjetili smo kolika je čast biti dio evropskih takmičenja i predstavljati svoj klub i grad.
Posle ovoga novoga iskustva, služimo na ponos svakom stanovniku Trebinja.


U decembru nas očekuje i Svesrpski kup u Lazarevcu gdje ćemo se naći u društvu najboljih ekipa iz Srbije i Republike Srpske. Na ovogodišnji Svesrpski kup plasman smo ostvarili kao najbolja ekipa iz Republike Srpske.
Treba napomenuti našu školu rukometa koja broji više od 120 članova. U svim starosnim kategorijađa plasirali smo se na završnicu Republike Srpske.
Oformljen je "Leotar 2" ekipa u kojoj nastupaju naši juniori u drugoj ligi Republike Srpske koji kroz ovo takmičenje skupljaju prijeko potrebno iskustvo, kako bi jednog dana poslali nosioci našeg seniorskog tima.
Svi ovi uspjesi su ono zbog čega se mi borimo svakodnevno da budemo bolji, ali bez naših sponzora Grada Trebinja , Elektroprivrede Republike Srpske, ostalih sponzora i prijatelja kluba, a posebno naših navijača svi ovi uspjesi ne bi bili mogući.
HVALA SVIMA NA JEDNOJ ISTORIJSKOJ GODINI. UVJERENI SMO DA JE OVO JOŠ JEDAN POČETAK PISANJA NOVIH ZLATNIH STRANICA NAŠE ISTORIJE.
GODINA ZA PONOS
jedanklubjedangrad
MismoTimLeo


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: