Dramatičan hercegovački rukometni derbi pripao Nevesinjcima | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Dramatičan hercegovački rukometni derbi pripao Nevesinjcima

Izvor: radio Trebinje | Datum:22.12.2023.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi BiH golom Dragovića u posljednjem sekundu utakmice Hercegovina je savladala Leotar rezultatom 32:31.

Srcem i velikom borbenošću Nevesinjci su porazili velikog rivala u jednom od najuzbudljivijih rukometnih susreta koji je odigran u Nevesinju u posljednjoj deceniji.

Hercegovina je odigrala fantastično prvo poluvrijeme u kojem je lako dolazila do gola Trebinjaca i da nije bilo dosta izgubljenih lopti Nevesinjci bi imali i ubjedljiviju prednost od tri gola.

U nastavku je nastavljena velika borba, gosti su zaigrali čvršće u odbrani i u 45. minutu stigli do prvog vođstva. Uzvratili su domaći nošeni velikom podrškom navijača i dva minuta prije kraja stekli prednost od dva gola.

Ipak, isključenje Šahinovića i jedan brzoplet napad Nevesinjaca Leotar je iskoristio da poravna rezultat.

Za posljednji napad Hercegovini je preostalo 17 sekundi. Poslije tajm auta Čavčića domaći grade napad na Dragovića koji projektilom u posljednjoj sekundi donosi radost svojim saigračima i navijačima.

U domaćoj ekipi najefikasniji su bili Bašić i Babić sa po sedam golova. Šahinović je dodao šest pogodaka i veliki doprinos u organizaciji napadačkih akcija. Kod gostiju je bio uobičajeno dobar Stanković sa 11 golova.

Večerašnja sportska priredba imala je humanitarni preznak, pošto je sav prihod od ulaznica namijenjen Fondaciji „Sveti Vukašin“.

Za potrebe Fondacije određena sredstva donirao je i RK „Hercegovina“.

Na poluvremenu utakmice riječi zahvalnosti u ime Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske uputio je sveštenik Slavko Lalović.

Večerašnjem derbiji prisustvovao je rukometni mag Vladimir Tomić. U znak zahvalnosti za nastupe u prethodnoj sezoni i popularizaciju rukometnog sporta u Nevesinju predstavnici uprave nevesinjskog kluba Tomiću su uručili prigodan poklon.

 

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: