Rukometaši Leotara će vječno pamtiti 2023. Godinu: Sezona za istoriju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometaši Leotara će vječno pamtiti 2023. Godinu: Sezona za istoriju

Izvor: Glas Srpske | Datum:28.12.2023.

 

TREBINjE - Rukometni klub Leotar će vječno pamtiti 2023. godinu kao dosad najuspješniju u klupskoj istoriji. Ekipa je osvojila Kup Republike Srpske, ostvarila najbolji plasman u prvenstvu BiH (treće mjesto) te igrala u evropskim takmičenjima.
 
Trebinjski klub je u proteklom periodu napredovao postepeno, svake godine bio sve bolji, a na kraju se mogao pohvaliti i odličnim rezultatima. Kad se gleda kompletna godina, u Leotaru i te kako mogu da budu zadovoljni, što potvrđuje i trener Dragiša Koraćević.

- Iza nas je fantastična godina u kojoj smo ispisali nove stranice klupske istorije. Osvojili smo prvi Kup Republike Srpske, zatim treće mjesto u prvenstvu BiH i izborili plasman u evropska takmičenja. Možemo da budemo ponosni na to što smo uradili. U Evropi smo takođe bili odlični, prošli smo kolo i mislim da smo organizacijom mečeva, interesovanjem publike i odnosom u potpunosti ispunili očekivanja i pokazali da imamo šta da pokažemo i na međunarodnoj sceni - istakao je Koraćević.

Finiš godine je malo pokvario kompletnu sliku. Umor zbog iscrpljujućeg rasporeda je donio i nekoliko poraza, a u stručnom štabu su svjesni svih problema.

- Od starta jesenjeg dijela sezone imali smo problem zbog kasnog početka lige. Praktično su nam evropske utakmice bile prve u sezoni u koje smo ušli samo sa jednim zvaničnim duelom. Zatim smo u dva i po mjeseca odigrali 17 mečeva i to je ostavilo traga na ekipi. Nisu u pitanju samo mečevi već i duga putovanja u Letoniju, a zatim i Češku. Stigao je umor, a zatim i povrede, što se odrazilo na rezultate. Nismo imali vremena za kvalitetan odmor - jasan je trener Trebinjaca.

Ipak, nastupi u Evropi su nešto što se pamti. Dva puta puna dvorana, sjajna atmosfera, pohvale od rivala i iz Evropske rukometne federacije, priznanje su za veliki rad svih u klubu.

- Evropa je sigurno bila veliko iskustvo, nešto što smo svi željeli i ona je bila nagrada za sve u klubu za dugogodišnji rad. Htjeli smo da pokažemo da smo pravi domaćini i da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe. Uspjeli smo da prođemo kolo protiv Dombelea, a bili smo konkurentni i protiv češke Karvine. Kad se podvuče crta, mislim da smo na dostojanstven način predstavili svoj klub i grad i da nam je ovo svima bilo jedno novo iskustvo - poručio je Koraćević.

Nastavak rada

Rukometaši Leotara nastaviće sa radom 10. januara, kada je predviđeno prvo okupljanje za nastavak takmičenja. Većih promjena unutar tima neće biti, a trener Dragiša Koraćević ističe da na proljeće očekuje da ekipa popravi trenutni plasman na tabeli.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: