Rukometaši Leotara počeli pripreme | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometaši Leotara počeli pripreme

Izvor: GLAS SRPSKE | Datum:12.01.2024.

 

TREBINjE - Rukometni klub Leotar počeo je pripreme za nastavak sezone, a na prvom okupljanju bilo je i jedno novo lice. Trebinjski klub je pojačao Nikola Jovanović.
 
Pomenuti rukometaš igra na poziciji lijevog beka, a rođen je u Aranđelovcu 8.10.1999. godine. Prošao je sve omladinske kategorije Rukometnog kluba Partizan iz Beograda, gdje je proveo sedam godina. Potom godinu dana je proveo u Rukometnom klubu Rudar iz Kostolca, gdje je bio jedan od najboljih strijelaca i igrača ekipe. Nastupao je još u Rukometnom klubu Šamot iz Aranđelovca. U Leotar dolazi iz Rukometnog kluba Dobov iz Slovenije, gdje je igrao prvi dio sezone.

- Drago mi je što sam postao dio kluba, jedva čekam nove izazove. Došao sam u klub koji iz godine u godinu napreduje i ostvaruje zapažene rezultate. O klubu i gradu sam čuo sve najbolje i daću sve od sebe na svakom treningu i utakmici kako bih ispunio očekivanja - istakao je Jovanović.

Leotar je juče počeo pripreme za drugi dio sezone. Trener Dragiša Koraćević ističe da očekuje bolje partije u proljećnom dijelu.

- Nakon izuzetno napornog jesenjeg dijela igračima je prijala pauza. Odmorili su se, a sad očekujem da u drugom dijelu budemo bolji. Nećemo imati zgusnut raspored kao u prvom, iskusniji smo za tu polusezonu, tako da očekujem bolje partije. Pokušaćemo da igramo brže, da pojačamo odbranu i na tome ćemo raditi u ovom pripremnom periodu - rekao je Koraćević.

Ekipa je pretrpjela minimalne promjene.

- Umjesto Todorova došao je Jovanović na bekovskim pozicijama, ostali igrači su tu, tako da ćemo nastojati da se što bolje uigramo. U toku priprema planirali smo četiri prijateljske utakmice. Prva će biti 26. ili 27. januara protiv Mehanike. Kako je Čelik odustao, mi smo slobodni u prvom kolu drugog dijela šampionata 10. februara, tako da ćemo imati više vremena za uigravanje i prvi duel protiv Borca sedam dana kasnije. Planiramo da posljednji pripremni meč odigramo 10. februara i da nam to, u suštini, bude generalna proba pred nastavak - rekao je Koraćević.

Došao Knežević

Golman Leotara Miloš Knežević opravdano je zakasnio na prozivku trebinjskog premijerligaša. On je imao lakše zdravstvene probleme, ali se već juče priključio pripremama, tako da nije puno propustio.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: