Vučurević ponosan na Medalju zasluga za narod | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Vučurević ponosan na Medalju zasluga za narod

Izvor: RTRS | Datum:16.01.2024.

Najbolji sportista Republike Srpske, džudista Božidar Vučurević izjavio je da je ponosan na Medalju zasluga za narod koju mu je povodom Dana Republike dodijelio predsjednik Srpske Milorad Dodik, te izrazio zadovoljstvo što su njegovi rad i trud prepoznati.


 

 

Vučurević je naveo da je prošla godina za njega bila uspješna, tokom cijele godine je imao takmičenja na kojima je postigao rezultate, a na kraju godine je proglašen i za najboljeg sportistu Republike Srpske.

- Posebno sam ponosan zbog Medalje koja mi je juče dodijeljena. To mi mnogo znači - rekao je Vučurević.

On je istakao da mu je odlikovanje još veća motivacija, te da će se potruditi da se i ove godine nađe u izboru najboljih sportista.

- Ova godina je olimpijska, tako da će svako takmičenje biti teško i važno. Neka od glavnih takmičenja koja me očekuju su prvenstvo Evrope i najvažnije su Olimpijske igre, ukoliko uspijem da izborim normu za nastup na Igrama - rekao je Vučurević, član trebinjskog DŽudo kluba "Leotar".

Vučurević je istakao da je džudo u posljednje vrijeme doživio veliku ekspanziju, te da mu je drago ako je svojim radom i primjerom motivisao mlade da počnu da se bave ovim sportom.

- Moja poruka za mlade je da je džudo sjajan sport, a poruka za sve sportiste je da treba da jasno zacrtaju svoj cilj, da ne odustaju, a rezultati će doći nakon napornog rada i truda - poručio je Vučurević za Srnu.

DŽudista Božidar Vučurević prošle godine osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu i Evropskom kupu, a 2022. godine osvojio je peto mjesto na Mediteranskim igrama.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom 9. januara, Dana Republike, odlikovao zaslužne građane i institucije.

Nizom manifestacija u protekla dva dana u Banjaluci i u svim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj svečano je obilježen Dan Republike - 9. januar.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.

Naziv Republika srpskog naroda u BiH bio je u upotrebi do 28. februara 1992. godine i proglašenja prvog Ustava, kada je zamijenjen sa Srpska Republika BiH koji je korišten do 12. avgusta 1992. godine, kada je uveden Srpska Republika. Taj naziv septembra 1992. godine zamijenjen je sadašnjim - Republika Srpska.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: