OSPORAVANJE ULAGANJA U SPORT MOŽE DOVESTI U PITANJE NJEGOVO FUNKCIONISANJE | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

OSPORAVANJE ULAGANJA U SPORT MOŽE DOVESTI U PITANJE NJEGOVO FUNKCIONISANJE

Izvor: FK/ Leotar | Datum:25.01.2024.

Investiranje državnih kompanija u sport je više od finansijske transakcije - ono predstavlja ulaganje u zdravlje, obrazovanje i budućnost zajednice, što su pojedini politički akteri posljednjih dana pokušali da dovedu u pitanje i time direktno ugroze funkcionisanje sporta, saopšteno je iz Fudbalskog kluba /FK/ "Leotar".

"Kroz takva partnerstva može se osigurati da sport ostane vitalni dio društva, pružajući priliku za zdrav razvoj mladim generacijama", naveli su iz ovog kluba i istakli da su ponosni što su dio tog procesa i da su zahvalni za podršku koju dobijaju od državnih kompanija, što im omogućava da nastave svoju misiju u sportu.

Iz FK "Leotar" su apelovali da se za obračune sa političkim neistomišljenicima ne koristite sport, kultura i obrazovanje, jer od toga imaju samo štetu.

"Prisustvo gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića na konferenciji za novinare koju je klub organizovao na početku takmičarske sezone najbolje pokazuje dobar odnos koji imamo sa ovim institucijama i njihovu snažnu opredijeljenost da Leotar 100. rođendan dočeka u elitnom društvu, sa reprezentativnim stadionom, pomoćnim terenom i pratećim objektima", navodi se u saopštenju.

Iz FK "Leotar" su ukazali na značaj sporta za zdrav život i podršku mladim talentima, navodeći da država, grad i klubovi moraju mlađim naraštajima da ponude alternativu za sve izazove sa kojima se susreću u današnje vrijeme.

"Državne kompanije kroz svoja sponzorstva igraju ključnu ulogu u održavanju ovog vitalnog aspekta našeg društva. Kada profitabilne državne firme investiraju u sport, one ne samo da podržavaju fizičku aktivnost, već doprinose razvoju lokalne zajednice, promovišu kulturu i obrazovanje", saopšteno je iz FK "Leotar" povodom tvrdnji predstavnika Liste za pravdu i red i trebinjskog SDS-a o zloupotrebama u izdvajanjima "Elektroprivrede" putem javne nabavke za sport, kulturu i medije.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: