Bosna u subotu u Ljubinju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Bosna u subotu u Ljubinju

Izvor: radio Trebinje | Datum:26.01.2024.

Nastavlja se prvenstvena trka u odbojkaškoj Premijer ligi  Bosne i Hercegovine, a prava sportska drama očekuje se u Ljubinju, gdje u subotu, u 19 časova, domaće Ljubinje Bankom dočekuje sarajevsku Bosnu.

Stari su to poznanici, kako iz prvenstva, tako i sa brojnih memorijalnih turnira „Jovo Đurić“, ali motivi uoči susreta, 27. januara, su prilično različiti.

Ljubinjcima bodovi gotovo očajnički trebaju u koliko žele da očuvaju elitni status, a Bosni je, s druge strane stalo do nove pobjede i potvrde da im uistinu zasluženo pripada sredina tabele.

Ni trener Ljubinje Bankoma Miladin Rudan, ni kapiten Radoslav Janjić, nisu bili voljni da prognoziraju ishod meča, ali su izrazili nadu da će nastupiti u najjačem sastavu i da će zaigrati maksimalnom snagom, svjesni značaja ove utakmice – bez obzira na razne druge matematičke i teoretske kalkulacije prema kojima ni poraz domaćih ne bi značio kraj svih nadanja.

No, nekako se, između redova ipak dalo zaključiti da i Rudan i Janjić računaju da bi njihov sastav mogao zaigrati stabilno i čvrsto kao u posljednjem duelu iz prvog dijela prvenstva sa Modriča Novopromom, kada su posve zasluženo trijumfovali sa 3:1.

Utakmicu će suditi Kristina Pantelić Babić iz Banja Luke i Jasmin Husejnović iz Zenice.

Drugi hercegovački predstavnik u ovoj ligi Gacko, takođe u subotu, ali u 18 časova,  dočekuje na svom terenu favorizovanu ekipu bijeljinskog Radnika. Utakmicu sude Nebojša Kulidžan iz Bileće i Medin Mujkić iz Zenice.

Uoči ovih najavljenih susreta 13. kola, Gacko je na posljednjem, desetom, a Ljubinje Bankom na pretposljednjem,  devetom mjestu Premijer lige BiH.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: