Trebinje baza vaterpolista Crna Gore pred Svjetsko prvenstvo | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Trebinje baza vaterpolista Crna Gore pred Svjetsko prvenstvo

Izvor: Hercegovina press | Datum:28.01.2024.

Vaterpolo reprezentativcima Crne Gore, Trebinje je postalo baza za glavni dio priprema pred velika takmičenja. Izabranici selektora Vladimira Gojkovića kažu da imaju najbolje uslove na raspolaganju, koji im pružaju mogućnost da u vrhunskoj formi dočekaju najveću svjetsku smotru.

„Uslovi su više nego dobri, zadovoljni smo sa hotelom i bazenom. Imamo dosta termina tamo da možemo sa radimo i pripremamo se za prvenstvo“, kaže reprezentativac Vladan Spaić.
„Ovdje dolazimo nekih godinu dana, otkako se bazen otvorio i stvarno je sve odlično“, poručio je Vasilije Radović.

Nakon Trebinja, Crna Gora seli u Bukurešt, gdje će protiv Rumunije odraditi i posljednju provjeru pred šampionat svijeta. Put Dohe kreću drugog februara, a tamo imaju jasan cilj. Plasman među četiri najbolje selekcije, čime bi izborili mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Prvi meč je sa SAD, izuzetno jaka grupa. Pored njih i nas, tu su još reprezentacija Srbije i Japana. Ove sedmice još radimo na oporavku od tog Evropskog prvenstva, da neke stvari popravimo što možemo. Nemamo veliki broj dana, tako da se moramo osloniti na ono što smo radili prethodnog ljeta“, izjavio je selektor Vladimir Gojković.

„Svaki meč će biti jak. Japan ima drugačiji stil vaterpola, za taj meč se treba jako dobro pripremiti, a u dueli sa Srbijom i Amerikom odlučivaće detalji“, dodaje Spaić.

Svjetsko prvenstvo biće održano u Dohi od 5. do 17. Februara. Titulu brani selekcija Mađarske.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: