Zahvaljujući podršci grada i institucija sportski klubovi postigli rezultate | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Zahvaljujući podršci grada i institucija sportski klubovi postigli rezultate

Izvor: SRNA | Datum:29.01.2024.

 

Od 2017. godine, kada su svi sportski kolektivi u Trebinju bili u najnižim rangovima takmičenja, svi oni su narednih godina postizali sve bolje rezultate, što ne bi mogli bez zajedničke podrške svih struktura vlasti, rekao je danas sekretar Sportskog društva "Leotar" Velibor Brnjoš.

"Ničega od toga ne bi bilo da nije bilo zajedničke podrške svih struktura vlasti", rekao je Brnjoš na konferenciji za novinare, demantujući predstavnike opozicije koji su juče sport u ovom gradu spominjali u negativnom kontekstu.

On je istakao da je 2017. godine jedini trebinjski premijerligaš bio Klub malog fudbala "Leotar", a uspjesi svih sportskih kolektiva tokom proteklih godina vidljivi su kroz napredak u rangovima takmičenja i osvojene medalje.

Predsjednik Rukometnog kluba "Leotar" Stevan Bekan rekao je da se u klubu sve radi transparentno, da je od 2017. godine postignut napredak, jer je prošle godine klub igrao evropska takmičenja, što ne bi postigli bez pomoći Gradske uprave i "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/.

"U sportu, kao i u drugim institucijama važan je dobar rad, posvećenost. U Rukometnom klubu jako dobro to radimo i to volonterski", rekao je Bekan, napominjući da se u Klubu sve radi transparentno.

Bekan je rekao da sa firmom "Iksploud medija" ovaj klub nema potpisan ugovor za finansiranje, a prošle godine dobili su 100.000 KM od ERS-a.

Predsjednik Košarkaškog kluba "Leotar" Milutin Mastilović rekao je novinarima da je ovaj klub okupio 12 domaćih igrača u seniorskom timu, jedini su takav klub u BiH, a trenutno su peti na tabeli u ligi BiH.

"Odgovorno tvrdim kao predsjednik Upravnog odbora da u ovom momentu nemamo nijedne KM duga, ni prema savezu BiH, košarkaškom savezu Srpske, dobavljačima, svaka plata igraču i treneru je isplaćena na vrijeme", rekao je Mastilović navodeći da to ne bi uspjeli bez podrške grada Trebinja, ERS-a i drugih javnih ustanova, od kojih dobijaju 80 odsto sredstava.

On je rekao da je na pres-konferenciji opozicije juče izneseno niz neistina vezano za njega lično.

"Svako ko se sportom bavi, a od njih se nikada niko nije bavio sportom, zna da Upravni odbor služi da u tehničkom smislu organizuje klub. U Košarkaškom klubu imamo sportskog direktora koji se bavi sportskim pitanjima, a mi smo tu volonterski da u tehničkom smislu pomognemo klub", rekao je Mastilović, navodeći da ovaj klub sa Firmom "Iksploud medija" nije potpisao ugovor.

Predsjednik Fudbalskog kluba "Leotar" Rajko Mičeta rekao je novinarima da je fudbalski klub u partnerstvu sa gradom i nadležnim savezom ušao u projekat izrade reflektorske rasvjete, koji je pri kraju, a uskoro će biti završen i pomoćni teren sa vještačkom travom.

"Uspjeli smo da klub dovedemo na zavidan nivo i finansijski i organizaciono, a kada sredimo infrastrukturni dio bićemo respektabilan klub i moći ćemo da napredujemo. Bili smo prozvani u negativnom kontekstu, a to su neistine", rekao je Mičeta.

Predsjednik Ženskog košarkaškog kluba "Leotar" Milorad Nadaždin rekao je da klub nije dobio sredstva putem ugovora sa firmom "Iksploud medija".

"Predviđena sredstva za Ženski košarkaški klub `Leotar 03` od 1. aprila 2023. do 1. aprila 2024. godine su 80.000 KM", rekao je Nadaždin i zahvalio na podršci gradu Trebinju, ERS-u i svim institucijama koje ih pomažu.

Predsjednik Plivačkog kluba "Leotar" Zoran Čučković rekao je da je ovaj klub u okviru podrške odrelevantnih institucija dobio zatvoreni bazen, kao i 30.000 KM za putovanja na takmičenja.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović upitao je juče na konferenciji za novinare da li se na čelu fudbalskog, košarkaškog i rukometnog kluba u Trebinju nalaze ljudi koji nemaju iskustva u ovim sportovima.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: