Rukometaši iz Nevesinja vjeruju u bolje rezultate: Hercegovina se ne predaje | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometaši iz Nevesinja vjeruju u bolje rezultate: Hercegovina se ne predaje

Izvor: Glas Srpske | Datum:03.02.2024.

 

 

NEVESINjE - Rukometni klub Hercegovina Nevesinje se ne predaje u borbi za opstanak u elitnom društvu i vjeruje da u drugom dijelu može da izbori željenu poziciju.
 
Oni su odigrali zaostali meč trećeg kola protiv Izviđača u kojem su poraženi 23:39, tako da su ostali na šest osvojenih bodova pred drugi dio prvenstva. Ipak, aktuelni šampion je u ovom momentu puno kvalitetnija ekipa, a Hercegovina će svoje bodove da traži protiv timova koji su još sličnog kvaliteta.

Klub je za sad pojačao desno krilo Filip Bebek, koji dolazi iz Čapljine. Inače je prošao rukometnu školu Izviđača.

Predsjednik kluba Mile Uljarević ističe da to nije jedino pojačanje te da im slijedi i meč Kupa BiH u Banjaluci.

- Želimo da do starta drugog dijela prvenstva 10. februara još dovedemo i golmana. Ekipa je dobro radila u pripremnom periodu, tako da se nadamo najboljem. Došao je i Bebek na poziciji desnog krila i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da ostanemo u elitnom rangu što bi puno značilo za naš klub i grad. Slijedi nam i kup u Banjaluci, gdje je iskreno Borac favorit - ističe Uljarević.

Nevesinjci u pojedinim duelima u prvom dijelu prvenstva nisu imali ni sreće, a klub iz malog hercegovačkog mjesta se bori kako bi preživio u Premijer ligi BiH.

- Sigurno da je teško da dovedemo pojačanje u Nevesinje, jer iskreno većina tih igrača čeka angažman u veće sredine tako da moramo da ih čekamo i nadamo se da će pristati. Što se tiče podrške klubu riješili smo to kroz institucije. Da nije podrške nadležnih teško bismo izdržali takmičenje i na tome im zahvaljujemo. Imamo podršku i naših sugrađana, mečevi su dobro posjećeni i nadamo se da će biti uz nas i u drugom dijelu sezone kada nam slijedi borba za opstanak - dodao je Uljarević.

Ono na što su u Hercegovini ponosni jeste dobar rad sa mladima. Nekoliko rukometaša već je skrenulo pažnju jačih klubova.

- Nastojimo da damo šansu i našim mladim igračima da napreduju i budu sve bolji kroz takmičenje u prvenstvu BiH. Imamo dosta naših rukometaša u timu. Sigurno da smo ponosni na to što imamo reprezentativce u svojim redovima i što su pojedini skrenuli pažnju finansijski jačih klubova. Nama je sigurno teško da ih zadržimo, posebno ako se odluče na školovanje ili dalji napredak, ali nastojimo dok su u Hercegovini da imaju sve uslove za kvalitetan rad i napredak - dodao je Uljarević.

Parovi kupa

Ovog vikenda igraju se mečevi drugog pretkola Kupa BiH. U njima se sastaju, subota: Borac - Hercegovina (17 časova) , Krivaja - Sloga (19 časova, zamijenjeno domaćinstvo), Maglaj - Konjuh (18 časova). U petak je igran duel Gračanica - Čapljina. Plasman u četvrtfinale direktno su osigurali Izviđač, Vogošća, Sloboda i Leotar. U ovoj fazi igraće se dva meča.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: