Mršavljenje nije samo gubljenje kilograma! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Mršavljenje nije samo gubljenje kilograma!

Autor: Pejanović Srđan | Izvor: Herceg RTV | Datum:06.03.2024.

U ovoj fitnes kolumni razgovaramo o putovanju ka zdravlju i mršavljenju. Ali prije nego što zaronimo dublje, zapamtite jednu važnu stvar, a to je da mršavljenje nije samo gubljenje kilograma na vagi. To nije samo o tome koliko kilograma izgubimo ili koliko centimetara obim struka izmjerimo. Mršavljenje je mnogo više od toga. To je proces transformacije uma, tijela i duha.

Da budemo iskreni, mnogi od nas su se našli u situaciji gdje smo poželjeli da promijenimo svoje tijelo. Možda smo bili nezadovoljni svojim izgledom ili se nismo osjećali dobro u svojoj koži. Ali ono što često zaboravljamo jeste da mršavljenje nije samo fizičko putovanje. To je duboka promjena u načinu života i naših navika.

Kada govorimo o gubljenju kilograma, moramo shvatiti da je to samo jedan dio slagalice. Da, brojevi na vagi mogu biti korisni pokazatelji napretka, ali prava promjena dolazi kada počnemo da mijenjamo naše navike. To znači da, ne samo da radimo na gubitku kilograma, već i na stvaranju zdravih i održivih životnih navika koje će nas pratiti kroz cijeli život.

Dakle, umjesto da se fokusiramo samo na brojeve na vagi, treba da se fokusiramo na stvarne promjene koje možemo da napravimo. To može biti jednostavno kao što je zamjena brze hrane sa zdravijim opcijama ili uvođenje redovnog treninga u našu svakodnevicu. Može biti i dublje, kao što je rad na našem mentalnom zdravlju ili rad na izgradnji pozitivnih odnosa sa hranom i svojim tijelom.

Ne zaboravite da je ovo VAŠE putovanje i da ne treba da se upoređujete sa drugima ili da se opterećujete savršenstvom. Svak je za sebe posebna individua. Važno je napraviti korak naprijed, ma koliko mali bio. Nemojte se obeshrabriti ako nešto ne ide kako ste planirali. To je dio procesa. Bitno je da ostanemo posvećeni sebi i svome zdravlju.

Na kraju, sjetite se da je ovo putovanje ka zdravlju mnogo više od samog mršavljenja. To je putovanje koje nas vodi ka boljem, zdravijem i srećnijem životu. Dakle, hajde da se pokrenemo i zajedno gradimo bolju verziju sebe.

Ako ste u potrazi za personalnim trenerom ili želite da smršate, ugojite se, promjenite način ishrane zbog zdravstvenih problema kontaktirajte me putem Instagram naloga @srdjanpejanovic99 ili pozivom/porukom na broj +38766359916

 


Kategorija: Hercegovina

Najčitanije u ovoj kategoriji: