PLIVAČI PLIVAČKOG KLUBA LEOTAR VIŠESTRUKI PRVACI REPUBLIKE SRPSKE – OSVOJILI ŠEZDESET OSAM MEDALJA I DVA PEHARA | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

PLIVAČI PLIVAČKOG KLUBA LEOTAR VIŠESTRUKI PRVACI REPUBLIKE SRPSKE – OSVOJILI ŠEZDESET OSAM MEDALJA I DVA PEHARA

Izvor: Herceg tv | Datum:10.03.2024.

U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske 09. i 10. marta, na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci održano je Zimsko Republičko prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo četrnaest klubova iz Republike Srpske sa 249 plivača, od čega je 153 u muškoj i 96 u ženskoj konkurenciji. 

Plivački klub Leotar predstavljali su : Luka Berak, Aleksa Bogdanović, Uroš Hamović, Andrej Kisin, Vito Koprivica, Dimitrije Lozo, Vasilije Supić, Stefan Tasovac, David Vučinić, Nina Brković, Tijana Hamović, Lana Kovač, Marija Kurtović, Bojana Popović, Lara Pujić, L ena Radulović, Sara Ratković i Kristina Turnić.

Plivači Leotara osvojili su ukupno 68 medalja, od čega je sedamnaest zlatnih, trideset srebrnih i dvadeset jedna bronzana. 

Plivači „ Leotara “ su se posebno istakli u kategoriji mlađih pionira osvojivši pehar za drugo mjesto i kategoriji omladinaca osvojivši pehar za treće mjesto.

Marija Kurtović postala je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50 i 100 metara slobodno, 50 metara leđno i 50 metara prsno u kategoriji kadeta.

Radulović Lena postala je Prvak Republike Srpske u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji pionira.

Hamović Tijana postala je Prvak Republike Srpske u disiciplini 100 metara prsno u kategoriji kadeta.

Bogdanović Aleksa postao je Prvak Republike Srpske u disciplini 50 metara prsno u kategoriji mlađih pionira.

Tasovac Stefan postao je Prvak Republike Srpske u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Brković Nina postala je Prvakinja Republike Srpske u disciplinama 50 i 100 metara leđno, 50 metara prsno i 100 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Ratković Sara postala je Prvka Republike Srpske u disciplini 100 metara leđno u kategoriji omladinaca.

Muška štafeta 4 x 50 metara slobodno postaje Prvak Republike Srpske u kategoriji mlađih pionira u sastavu Aleksa Bogdanović, Vito Koprivica, Luka Berak i Stefan Tasovac.

Srebrne medalje osvoli su : Luka Berak u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Vito Koprivica u disciplinama 100 i 200 metara leđno, 100 i 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira, Stefan Tasovac u disciplini 50 metara delfin u kategoriji mlađih pionira, Marija Kurtović u disciplinama 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji, 200 metara slobodno u kategoriji kadeta, 50 metara prsno u apsolutnoj kategoriji i 50 metara delfin u kategoriji kadeta, Sara Ratković u disciplinama 50 metara leđno u kategoriji omladinaca i 100 metara leđno u apsolutnoj kategoriji, Lena Radulović u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno u kategoriji pionira, Kristina Turnić u disciplinama 200 metara leđno, 50 metara delfin i 100 metara mješovito u kategoriji omladinaca, Lara Pujić u disciplinama 100 i 200 metara prsno u kategoriji omladinaca, Tijana Hamović u disciplini 100 metara mješovito u kategoriji kadeta.

Muška štafeta 4 x 50 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira u sastavu Vito Koprivica, Aleksa Bogdanović, Stefan Tasovac i Luka Berak.

Muška štafeta 4 x 100 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira u sastavu Vito Koprivica, Aleksa Bogdanović, Stefan Tasovac i Luka Berak.

Bronzane medalje osvojili su : Aleksa Bogdanović u disciplinama 50 metara slobodno, 100 metara prsno i 100 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira, Stefan Tasovac u disciplinama 100 metara slobodno, 100 i 200 metara delfin u kategoriji mlađih pionira, Vito Koprivica u disciplini 50 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Luka Berak u disciplini 200 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Uroš Hamović u disciplini 200 metara prsno u kategoriji mlađih pionira, Vasilije Supić u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira, Marija Kurtović u disciplinama 50 i 100 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji, Nina Brković u disciplini 200 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira, Sara Ratković u disciplini 50 metara prsno u kategoriji omladinaca, Lena Radulović u disciplinama 50 metara prsno 100 i 200 metar mješovito u kategoriji pionira, Tijana Hamović u disciplini 100 metara prsno u apsolutnoj kategoriji, Bojana Popović u disciplini 200 metara prsno u kategoriji pionira, Lara Pujić u disciplini 200 metara prsno u apsolutnoj kategoriji i Kristina Turnić u disciplini 50 metara delfin u apsolutnoj kategoriji.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: