Pehar Kupa BiH je u rukama odbojkašica ŽOK „Gacko RD Svislajon“ | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Pehar Kupa BiH je u rukama odbojkašica ŽOK „Gacko RD Svislajon“

Izvor: radio gacko | Datum:13.03.2024.

Pobjedom nad „Bimal Jedinstvom“ sa 3:1 u finalu Kupa BiH u subotu 9. marta odbojkašice „Gacka“ su osvojile Kup BiH u Orašju i tako nakon 10 godina došle do ovog prestižnog trofeja.

„Opravdali smo očekivanja, ipak je Kup takmičenje gdje se igra jedna utakmica i u finalu nemate prava na grešku“, gostujući u Radio Gacku rekla je kapiten ŽOK „Gacko RD Svislajon“ Ana Gajić.

Osvajanje ovog velikog odličja-pehara Kupa BiH, bio je povod za gostovanje trenera prvog tima Saše Slijepčevića, najkorisnije igračice u finalu Jelene Stanimirović, koja od ove sezone nastupa za „Gacko“ i kapitena Ane Gajić.



„Čitava sezona govori da smo bili favoriti u ovoj utakmici, jer nismo izgubili nijedan bod, a kamoli utakmicu“, riječi su trenera

 

Slijepčevića. „Volio bih da nismo tako lako dobili prvi set (25:13). Maksimalno smo ušli koncentrisano u utakmicu. Ipak u drugom setu je došlo do pada igre, ali smo uspjeli napraviti preokret i poslije vođstva „Jedinstva“ od 23:19, doći do pobjede. Nakon izgubljenog trećeg seta, u četvrtom smo pokazali pravu igru dostojnu favorita“, naglašava on.

Nagrada za nakorisniju igračicu finala pripala je primaču servisa gatačkog tima Jeleni Stanimirović koja ističe da ova nagrada pada u drugi plan, dodaje da je odbojka timski sport, da apsolutno svi zavise jedni od drugih, tako da nije bilo podrške cijelog tima ne bi bilo ni nagrade, jasna je ona.

Ova Vranjanka ističe da je odlično prihvaćena u Gacku, a  jedno je od dva pojačanja nakon što je iz kluba otišlo šest igračica prvog tima, tri zbog završetaka karijere, dvije zbog školovanja, a jedna je protražila šansu u drugom klubu. Na mjestu tehničara igra Nataša Narančić iz Novog Sada.

Za njima su brojne utakmice i pređeni kilometri, istorijska godina i sezona koja je još u toku, plasman u osminu finala drugog po redu takmičenja u Evropi i prvi put nastup u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Vrijeme je za odbranu titule prvaka BiH. Četvrtfinalnu utakmicu plej-ofa odigraće u Gradu Sunca (petak 15.februar u 17 časova), kako bi ispoštovali sponzora, ali zato značajnije polu-finalne i finalne utakmice igraće u Gacku pred svojom publikom. Kompaniji „RD Svislajon“ se zahvaljuju na velikoj podršci u aktuelnoj sezoni.

Mnogo nade u klubu gaje i u završnice takmičenja juniorki (plasirale se i u finale Prvenstva RS) i kadetkinja, ističući sa ponosom da broje 130 članova u svim selekcijama, što je do sada rekordan broj.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: