U Trebinju počele kvalifikacije za Evropsko vaterpolo prvenstvo U19 | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

U Trebinju počele kvalifikacije za Evropsko vaterpolo prvenstvo U19

Izvor: Herceg RTV | Datum:15.03.2024.

Na Zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju sinoć su počele kvalifikacije za Evropsko vaterpolo prvenstvo U19, na kojem u grupi A nastupaju reprezentacije Francuske, Češke, Velike Britanije, Finske i BiH.

Kvalifikacioni turnir počeo je susretom Češka - Velika Britanija, a završen je rezultatom 9:6, dok je u drugoj utakmici BiH reprezentacija bila bolja od Finske, rezultatom  20:10.

Ovo je prvi put u istoriji da je BiH domaćin ovih kvalifikacija i na kojem je prvi put nastupila juniorska vaterpolo selekcija BiH.

Stevan Nonković, selektor U19 vaterpolo reprezentacije BiH kaže da je pobjeda početak jedne lijepe priče i da su djeca pokazala da svojim radom i zalaganjem mogu da premoste sve prepreke.

„Ovi momci imaju 19 godina i prva utakmica je bila jako teška, osjećala se trema i kad smo se otvorili išlo je svojim tokom. Nadam se da je ovo samo početak i da ćemo nastaviti da predstavljamo zemlju na pravom nivou i vidjećemo gdje su nam krajnje granice. BiH vaterpolo ima veliki potencijal i ova djeca mnogo vole ovaj sport. I odavno nisam vidio tu ljubav prema vaterpolu i želju da igraju za reprezentaciju i to treba iskoristiti. Treba nastaviti sa radom, ima potencijala i genetika je dobra. Mi smo se složili i pokazali da sport nema nikakve granice“, rekao je Nonković.

On je prezadovoljan uslovima koje su imali tokom priprema na Zatvorenom olimpijskom bazenu i zahvaljuje se gradu Trebinju na gostoprimstvu.

Na spisku selektora Stevana Nonkovića našao se i igrač „Leotara“ Gojko Janković, a pomoćni trener je Nikola Lješković, trener Vaterpolo kluba „Leotar“.

Janković kaže da je ponosan što je dio ove priče.

„Kad sam dao gol, bio je poseban osjećaj jer su me bodrili moji sugrađani. Veoma sam srećan što smo pobijedili ubjedljivom razlikom i očekujemo prvo mjesto u grupi“, rekao je Janković.

I Lješković ističe da je ponosan na Jankovića i cijelu ekipu, koja je u kratkom periodu, samo mjesec dana priprema ostvarila prvu pobjedu.

„Nadamo se da ćemo i ostale ekipe iznenaditi i proći dalje na Evropsko prvenstvo u Bugarskoj. Poziv u reprezenatciju je kruna moga rada i Vaterpolo kluba 'Leotar'. I da dodam da je u ovom timu, još jedan momak iz Trebinja, Aleksej Milenković, koji igra u 'Proleteru'. To što smo domaćini ovih kvalifikacija je odlična prilika za promociju trebinjskog vaterpola, zatvorenog olimpijskog bazena i Trebinja“, naveo je Lješković.

Prve dvije ekipe iz ove kvalifikacione grupe igraće na Evropskom prvenstvu koje će se igrati od 1. do 9. septembra održati u Bugarskoj.

Raspored utakmica do nedjelje, 17. marta:


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: