Plivači PK 'Leotar' prvaci i viceprvaci BIH | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Plivači PK 'Leotar' prvaci i viceprvaci BIH

Izvor: radio Trebinje | Datum:18.03.2024.

Plivači Leotara osvojili su ukupno sedam medalja, od čega je jedna zlatna, četiri srebrne i dvije bronzane, na Zimskom Državnom prvenstvu u plivanju, koje je u organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine proteklog vikenda održano na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Lena Radulović postala je prvak Bosne i Hercegovine u disciplini 200 metara leđno u kategoriji kadeta.

Marija Kurtović postala je viceprvak Bosne i Hercegovine na 50 i 100 metara slobodno, 50 metara prsno, 50 metara leđno u kategoriji mlađih juniora.

Bronzane medalje osvojili su : Đorđe Grubač u disciplini 200 metara prsno i Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno.

Bojana Popović, Tijana Hamović, Lana Kovač i Aleksa Škoro svojim nastupom na državnom Zimskom prvenstvu ostvarili su zapažene rezultate i oborili svoje lične rekorde.

Na prvenstvu je učestvovalo dvadeset pet klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 344 plivača, od čega je 190 u muškoj i 154 u ženskoj konkurenciji.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: