Najava: "Trebinje Vertikal - Trka u kamenu" i ove godine | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Najava: "Trebinje Vertikal - Trka u kamenu" i ove godine

Izvor: Herceg TV | Datum:03.03.2017.


Trebinje će i ove godine biti domaćin trke "Trebinje Vertikal - Trka u kamenu", koja će okupiti takmičare u muškoj i ženskoj konkurenciji, i koja će se održati 18. marta 2017.god. (subota) sa početkom u 10,00 časova.

Rezultat slika za vertikal trka u kamenu

Start trke je, kao i prošle godine, kod Perovića/Arslanagića mosta, najavljeno je danas iz Planinarskog društva /PD/ "Vučji zub", koje je i organizator ove manifestacije.



Učesnike trke očekuju vrijedne novčane i robne nagrade, trofeji kao i vikend za dvoje u hotelu Leotar.



Za sve učesnike kotizacija je 15,00KM, a u nju su uračunati: startni broj, unikatna finišer medalja, eletronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke.



Važno je napomenuti da se zainteresovani takmičari moraju prijaviti i uplatiti kotizaciju najkasnije do 14. marta, osim takmičara iz inostranstva koji mogu izvršiti uplatu na dan trke.


Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv).

Radi se o jednoj od  disciplina u tzv. nebeskom trčanju - Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara  uz dozvoljeno odstupanje od 5%.

Dužina naše uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960m.

"Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj Trebinjaca  i takmičara iz regiona, te da će kao i naša biciklistička trka postati tradicionalna" - navode u PD "Vučji zub".


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: