ŽOK 'Gacko RD Swisllion' osvaja titulu prvaka Premijer lige BiH u ženskoj konkurenciji za sezonu 2023/2024 | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ŽOK 'Gacko RD Swisllion' osvaja titulu prvaka Premijer lige BiH u ženskoj konkurenciji za sezonu 2023/2024

Izvor: UOS OSRS | Datum:21.04.2024.

 

Sinoć je odigrana druga finalna utakmica Plej ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine između ŽOK „Bimal - Jedinstvo“ iz Brčkog i OK „Gacko RD Swisllion“ iz Gacka.

 

ŽOK „Gacko RD Swisllion“ je u majstorici finala nadigrao ŽOK „Bimal - Jedinstvo“ sa maksimalnim rezultatom 3:0 (25:16, 25:12, 25:23). Sa ukupnim rezultatom 2:0 u finalnoj seriji, Gacko je osvojio titulu prvaka Premijer lige BiH u ženskoj konkurenciji, za sezonu 2023/2024. 

 

Dužnosti prvog sudije je vršio Slaviša Kuzmanović iz Banja Luke a dužnosti drugog sudije Mirza Bašić iz Lukavca. Delegat kontrolor bio je Nihad Mulaosmanović iz Tuzle.

 

ŽOK „Gacko RD Swisllion“ je u prvom dijelu takmičenja, u 18 utakmica, imao 18 pobjeda i završio kao prvoplasirani na tabeli. U drugom dijelu takmičenja, u četvrtfinalu, dva puta je nadigrao OK „Centar Ort“, a u polufinalu je oba puta bio bolji od OK „Kula - Gradačac“.

 

Prva finalna utakmica plej – ofa Premijer lige BiH odigrana je 13. aprila i završena je pobjedom OK „Gacko RD Swisllion“ sa maksimalnim rezultatom 3:0 (25:19, 25:11, 25: 22). Meč su sudili Adnan Kološ iz Sarajeva i Predrag Pecikoza iz Doboja. Ulogu delegata-kontrolora imao je Nebojša Karadeglija iz LJubinja.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: