Trebinje će konkurisati za status evropski grad sporta | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Trebinje će konkurisati za status evropski grad sporta

Izvor: radio Trebinje | Datum:28.04.2024.

Gradska uprava Trebinje priprema aplikaciju koja će biti poslata u Brisel čime će konkurisati za status evropski grad sporta za sljedeću godinu.

 

"To je ozbiljan dokument koji će objediniti sve fotografije klubova, sportskih manifestacija i sportskih objekata", rekao je Srni šef odsjeka za sport u gradskom Odjeljenju za omladinu i sport Mitar Mrdić i istakao da Trebinje sa sportskim objektima zaslužuje da ponese epitet evropski grad sporta za sljedeću godinu.

On je naveo da će aplikacija biti poslata do 10. juna, nakon čega će ekspertske komisije doći da obiđu sportske objekte u gradu.

"Imamo novi zatvoreni bazen koji je jedan od najboljih u regionu, imamo novu atletsku stazu, nove reflektore na fudbalskom terenu, u gotovo svim mjesnim zajednicama višenamjenska igrališta", rekao je Mrdić.

On je naglasio da će u ovoj godini biti izdvojeno 720.000 KM za finansiranje sporta u gradu.

Mrdić je naveo da se direktnim javnim pozivom raspoređuje više od 600.000 KM, a ostala sredstva se raspoređuju posredstvom grantova za nabavku sportske opreme, sredstva za školski sport i slično.

On je rekao da je 50.000 KM planirano za tradicionalne sportske manifestacije, što su slična sredstva kao u prošloj godini.

"Grad svake godine ulaže sredstva u izgradnji igrališta, višenamjenskih igrališta, a trenutno se gradi pomoćni teren za Fudbalski klub `Leotar`", naveo je Mrdić.

On je ocijenio da grad Trebinje ima dobre rezultate u svim sportovima i ekipnim i pojedinačnim, te dodao da se trude da svi sportski klubovi imaju obezbijeđene uslove za rad.

Načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić rekla je Srni da u gradu postoje 54 sportska kluba, sa više od 2.500 aktivne djece, a postoji i veliki broj odraslih rekreativaca.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: