PLIVAČIMA LEOTARA DESET MEDALJA NA LJETNOM DRŽAVNOM PRVENSTVU U BANJA LUCI | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

PLIVAČIMA LEOTARA DESET MEDALJA NA LJETNOM DRŽAVNOM PRVENSTVU U BANJA LUCI

Izvor: HERCEG TV | Datum:11.06.2024.

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine 07, 08 i 09. juna, na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci održano je Ljetno državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo dvadeset pet klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 345 plivača, od čega je 188 u muškoj i 157 u ženskoj konkurenciji. Plivački klub „ Leotar “ predstavljali su : Đorđe Grubač, Luka Berak, Uroš Hamović, Dimitrije Lozo, Aleksa Obadović, Vasilije Supić, Bogdana Bošnjak, Nina Brković, Elena Đogo, Tijana Hamović, Helena Jovanović, Kristina Pažin, Iva Pljevaljčić, Bojana Popović.


Na prvenstvu se u svim individualnim disciplinama plivaju kvalifikacije u jutarnjem dijelu programa i A i B finale u popodnevnom dijelu programa.
'A' i 'B' finala formiraju se na osnovu 20 najbržih takmičara u Apsolutnoj kategoriji ( A finale - 10 takmičara, B finale - 10 takmičara).


Plivači Leotara osvojili su ukupno deset medalja, od čega su dvije srebrne i osam bronzanih. Bogdana Bošnjak osvojila je dvije srebrne medalje u disciplinama 50 i 200 metara leđno u kategoriji 10 godina i mlađe. Bronzane medalje osvojili su : Luka Berak u disciplinama 50 i 100 metara leđno u kategoriji 12 godina i mlađi, Helena Jovanović u disciplini 400 metara slobodno u kategoriji 17 godina i starije, Bogdana Bošnjak u disciplini 100 metara leđno u kategoriji 10 godina i mlađe, Nina Brković u disciplini 200 metara leđno u kategoriji 10 godina i mlađe, Tijana Hamović u disciplini 50 metara prsno u kategoriji 13 – 14 godina i Elena Đogo u disciplinama 50 i 100 metara delfin u kategoriji 10 godina i mlađe. Ostali članovi našeg kluba svojim nastupom na Ljetnom državnom prvenstvu ostvarili su zapažene rezultate i oborili svoje lične rekorde.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: