ODBOJKA: Gačanke u Banja Luci u borbi za finale | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ODBOJKA: Gačanke u Banja Luci u borbi za finale

Izvor: Herceg TV | Datum:31.03.2017.

Premijer liga Bosne i Hercegovine za odbojkašice ulazi u završnu fazu, a ovog vikenda na programu su prve utakmice polufinalne serije u kojima će se sastati ŽOK Bimal Jedinstvo i Kula Gradačac, odnosno ŽOK Gacko i UOK BL Volej.

Gačanke i Banjalučanke tokom cijele sezone vodile su borbu za drugu poziciju, a u oba međusobna susreta slavile su gošće. U Gacku je bilo 2:3 za ekipu BL Voleja dok je u Banjoj Luci ekipa Gacka slavila rezultatom 3:0. Izrazitog favorita u ovom polufinalnom duelu nema, ali ipak blaga prednost je na strani ekipe Gacka koja je na drugom mjestu završila ligaški dio prvenstva i ima iskustvo u završnicama prvenstava iz prethodnih nekoliko godina.

Trener Gačanki Saša Slijepčević zadovoljan je sezonom na zalasku:

"I pored činjenice da su nam na kraju prošle sezone otišli glavni igrači koji su činili okosnicu ekipe prethodnih nekoliko godina uspjeli smo da zadržimo kontinuitet dobrih igara, i veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ali to ne znači da ćemo se ovdje zaustaviti".

Slijepčević poštuje protivnika, ali ipak vjeruje u svoju ekipu i plasman u finale:

"Mi smo zauzeli drugo mjesto u ligaškom dijelu, imamo prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji i mislim da je samim tim prednost na našoj strani, iako poštujemo protivnika i sve što su postigli u ovoj sezoni. Vjerujemo da možemo da odemo i stepenicu dalje i dođemo do finala koje smo sasvim sigurno svojim radom, trudom i velikim zalaganjem i zaslužili."

Ipak, u Gacku su svjesni da jedna utakmica neće riješiti polufinalnu seriju:

"Sama ova utakmica neće odlučiti finalistu, ali bilo bi lijepo seriju započeti pobjedom. Što je najvažnije, cijela ekipa je zdrava i spremna, i sigurno ćemo pružiti dobru partiju, a nadam se da će nam to biti i dovoljno da zabilježimo pobjedu" - zaključio je Slijepčević.

Prva utakmica između BL Voleja i ŽOK Gacko igra se večeras u Univerzitetskoj sportskoj dvorani sa početkom u 20:15, uz direktan prenos na RTRS plus.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: