Gačanke u taj brejku napravile brejk | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gačanke u taj brejku napravile brejk

Izvor: sportdc.net | Foto: sportdc.net | Datum:01.04.2017.

Odbojkašice Gacka savladale su BL Volej u prvoj polufinalnoj utakmici Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 3:2, te su već na samom startu napravili brejk i povele u seriji.

gacko-zok

Gostujuće odbojkašice su apsolutno izdominirale svog domaćina i osvojile su prvi set sa 25:15 nakon nešto više od 20 minuta igre.

Domaće odbojkašice su zaigrale mnogo bolje u drugom setu. Proradio je i blok, pa su vodili većim tokom seta. Gačanke uspjevaju da u finišu priprijete i stignu do 20:20, no BL Volej sa četiri uzastopna poena dolazi do četiri set lopte. Drugu su iskoristili, te stigle do poravnanja u setovima.

Sjajna odbojka nastavljena je u trećem setu. Gošće iz Gacka su vodile veći tok seta. Nije to bilo ubjedljivo kao u prvom setu, ali ipak dovoljno da se pritisak prebaci na domaću ekipu. Ipak, u finišu domaće ulažu dodatni napor i stižu do 21:19, a zatim i 23:20. Ipak, Gačanke uspjevaju da se vrate i poravnaju na 23:23, no domaće ponovo vežu dva poena za vođstvo od 2:1 u setovima.

Gačanke su u četvrti set ušle znatno odlučnije nego u prethodna dva. Djelovalo je to nalik onome u prvom setu kada su rutinski stigli do prvog seta u meču, ali su ipak sredinom ovog stale i dozvolile domaćim igračicama da se vrate u set. Ipak, uspjele su na kraju gošće iz Gacka da ponovo naprave seriju, i konačno poenom Katarine Popović iskoriste drugu set loptu i odvedu meč u taj brejk.

Bolje su ušle domaće u taj brejk. Povele su sa 5:3, pa je trener gošći morao da zovne tajm aut. Urodilo je to plodom, pa Gačanke prave fenomenalnu seriju i brzo dolaze do 11:6. Na kraju, ekipa Saša Slijepčevića trijumfuje sa 15:8 i stiže do prve pobjede u polufinalnoj seriji poslije više od dva sata igre.

Druga utakmica serije igra se u Gacku idućeg vikenda.

BL VOLEJ – ŽOK GACKO 2:3 (15:25, 25:21, 25:23, 19:25, 8:15)

Univerzitetska dvorana

Gledalaca: 150

BL VOLEJ: Sonja Udovičić, Jelena Ninković, Tamara Đapa, Vesna Crnčević, Jelena Šakotić, Marijana Savić, Milica Hrnjez, Sonja Vujnić, Marija Stojanović, Mirjana Ćulumović, Aleksandra Simić, Dušanka Marković.

ŽOK GACKO: Nikolina Buha, Katarina Popović, Dejana Boljanović, Anđela Soknić, Tamara Vitković, Tijana Salatić, Ivana Košutić, Helena Košutić, Marija Jaglučić, Milena Kovačević, Anica Popović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: